Ingredients
-
250 g čočka
-
mrkev
-
petržel
-
2 ks papriková klobása
-
2 ks bobkový list
-
červená paprika koření
-
2 stroužky česnek
-
sůl
-
pepř
-
300 g brambory
-
1 ks cibule
-
hl. mouka
-
olej
-
200 ml zeleninový vývar
-
petrželová nať
Directions
Čočka je velmi chutná luštěnina původem z Asie. Po sójových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin. Díky tomu tvoří v mnoha částech světa velmi důležitou složku stravy. Zkuste si připravit velmi jednoduchou a přitom chutnou čočkovou polévku s klobásou.
- Čočku přebereme a dáme do hrnce spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a bobkovým listem, zalijeme vodou a dáme vařit.
- Asi po čtvrt hodině přidáme brambory a vše vaříme do měkka.
- Mezi tím si na troše oleje necháme zesklovatět cibulku, zaprášíme moukou a červenou paprikou. V jiném hrnci si připravíme zeleninový vývar a cibulku jím zalijeme. Vše pak za stálého míchání přimícháme do polévky.
- Klobásy nakrájíme na středně velké kousky a necháme osmažit nasucho dozlatova. Nakonec nasypeme do polévky, spolu s prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
- Dochutíme nakrájenou zelenou petrželkou.
Steps
1
Done
35 min.
|
|
2
Done
15 min.
|
|
3
Done
6 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
2 min.
|
|
6
Done
|