0 0
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
900 g kuřecí prsa
4 - 5 ks brambory
4 ks vejce
na obalení hl. mouka
dle potřeby strouhanka
200 g strouhaný eidam
olivový olej
pepř
sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku

  • 1 hodina 20 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Řízky umyjeme, nakrájíme, osolíme a opepříme.
  2. Nachystáme si bramborové těstíčko. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme vejce, strouhanku a umícháme těstíčko. Osolíme a opepříme.
  4. Řízek nejdříve obalíme v mouce a potom obalíme v těstíčku. Můžeme si pomoct vařečkou. Pokládáme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olejem.
  5. Pečeme dozlatova. Těsně před dopečením posypeme strouhaným sýrem.
  6. Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Steps

1
Done
5 min.

Řízky umyjeme, nakrájíme, osolíme a opepříme.

2
Done
10 min.

Nachystáme si bramborové těstíčko. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

3
Done
5 min.

Přidáme vejce, strouhanku a umícháme těstíčko. Osolíme a opepříme.

4
Done
10 min.

Řízek nejdříve obalíme v mouce a potom obalíme v těstíčku. Můžeme si pomoct vařečkou. Pokládáme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olejem.

5
Done
40 min.

Pečeme dozlatova. Těsně před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

6
Done

Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Halušky se zelím a uzeným
next
Tchaj-wanská vepřová omáčka s nudlemi
previous
Halušky se zelím a uzeným
next
Tchaj-wanská vepřová omáčka s nudlemi

Add Your Comment