0 0
Tchaj-wanská vepřová omáčka s nudlemi

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tchaj-wanská vepřová omáčka s nudlemi

  • porcí: 4
  • těžké

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Do hrnce si nalijeme vodu.
  2. Ponoříme do ní vepřové jazyky, jarní cibulku a 4 kuličky nového koření. Dáme vařit cca tak na 15 min.
  3. Uvařené jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky.
  4. Na pánev s trochou oleje dáme jarní cibulku, papriku na proužky, cibuli na klínky, 3 pokrájené stroužky česneku a pozvolna restujeme.
  5. Přidáme půl plechovky rozmixovaných červených fazolí.
  6. Položíme na zeleninu pokrájené kousky vepřového jazyku, zalijeme 2 lžícemi tmavé sojové omáčky. Po pár minutách restování zalijeme 100 ml vody i méně a přidáme pokrájená rajčata. Restujeme ještě 5 minut.
  7. Celou tuto směs přendáme do hrnce, slijeme i veškerou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a zalijeme opět 100 ml vody. Vaříme v hrnci pod pokličkou 60 minut.
  8. Těsně před koncem si uvaříme instantní nudle dle pokynů na obale. V téže vodě potom spaříme nejlépe listy zelí bok choy, pokud nemáme tak klasické čínské zelí nakrájené na kousky.
  9. Servírovat začneme nejdříve nudle, na bok dáme spařené zelí a zalijeme omáčkou a poklademe kousky jazyka.

Kroky:

1
hotovo
2 min.

Do hrnce si nalijeme vodu.

2
hotovo
15 min.

Ponoříme do ní vepřové jazyky, jarní cibulku a 4 kuličky nového koření. Dáme vařit cca tak na 15 min.

3
hotovo
10 min.

Uvařené jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky.

4
hotovo
5 min.

Na pánev s trochou oleje dáme jarní cibulku, papriku na proužky, cibuli na klínky, 3 pokrájené stroužky česneku a pozvolna restujeme.

5
hotovo
3 min.

Přidáme půl plechovky rozmixovaných červených fazolí.

6
hotovo
10 min.

Položíme na zeleninu pokrájené kousky vepřového jazyku, zalijeme 2 lžícemi tmavé sojové omáčky. Po pár minutách restování zalijeme 100 ml vody i méně a přidáme pokrájená rajčata. Restujeme ještě 5 minut.

7
hotovo
60 min.

Celou tuto směs přendáme do hrnce, slijeme i veškerou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a zalijeme opět 100 ml vody. Vaříme v hrnci pod pokličkou 60 minut.

8
hotovo
3 min.

Těsně před koncem si uvaříme instantní nudle dle pokynů na obale. V téže vodě potom spaříme nejlépe listy zelí bok choy, pokud nemáme tak klasické čínské zelí nakrájené na kousky.

9
hotovo

Servírovat začneme nejdříve nudle, na bok dáme spařené zelí a zalijeme omáčkou a poklademe kousky jazyka.

10
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
další
Italské rizoto s pečenými rajčaty
předchozí
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
další
Italské rizoto s pečenými rajčaty

Přidejte komentář