Suroviny
-
200 ml mléko
-
1 pytlík sušené droždí
-
2 lžíce cukr moučka
-
400 g polohr. mouka
-
40 g máslo
-
1 ks vejce
-
1/2 lžičky sůl
-
olej
-
na obalení dle potřeby cukr krystal
-
na obalení dle potřeby vanilkový cukr
Instrukce
- Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, dvě lžíce cukru a metličkou promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
- Do mísy dáme 400 g hladké mouky, přidáme vzešlý kvásek, rozehřáté máslo, vejce a špetku soli.
- Vše zpracujeme v těsto, které přikryjeme a necháme kynout.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na půlku a tu ještě na třetiny a z každé uválíme malý bochánek. Přikryjeme utěrkou a ještě 10 minut necháme nakynout.
- Uválíme dlouhou nudli, ze které uděláme smyčku a každý konec kolem ní omotáme, kde se konce střetnou přimáčkneme zespod koblížku.
- Smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova. Ihned obalujeme v krystalovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Kroky:
1
hotovo
15 min.
|
|
2
hotovo
5 min.
|
|
3
hotovo
1 h
|
|
4
hotovo
15 min.
|
|
5
hotovo
10 min.
|
|
6
hotovo
20 min.
|
|
7
hotovo
|