0 0
Kuřecí stehna na pomerančové šťávě

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

500 g kuřecí stehna
6 lžic olivový olej
6 lžíc sojová omáčka
6 lžic rajčatový protlak
4 lžíce med
ze 2 pomerančů pomerančová šťáva
2 stroužky česnek
pepř
sůl

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí stehna na pomerančové šťávě

  • 3 hodiny
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Připravíme si marinádu smícháním 6 lžic olivového oleje, 6 lžic sójové omáčky, 6 lžic rajčatového protlaku, 4 lžíc medu, šťávy ze 2 pomerančů, 2 stroužkami česneku, špetky pepře a lžící škrobu.
  2. Stehna umyjeme, osolíme, dáme do pekáče a potřeme z obou stran marinádou. Zbytek nalijeme k nim a dáme na dvě hodiny marinovat.
  3. Po dvou hodinách dáme péct na 200°C cca 40-50 minut. Pokud je maso suché občas polijeme omáčkou.
  4. Podáváme s rýží nebou šťouchanými brambory.

Kroky:

1
hotovo
10 min.

Připravíme si marinádu smícháním 6 lžic olivového oleje, 6 lžic sójové omáčky, 6 lžic rajčatového protlaku, 4 lžíc medu, šťávy ze 2 pomerančů, 2 stroužkami česneku, špetky pepře a lžící škrobu.

2
hotovo
2 hodiny

Stehna umyjeme, osolíme, dáme do pekáče a potřeme z obou stran marinádou. Zbytek nalijeme k nim a dáme na dvě hodiny marinovat.

3
hotovo
50 min.

Po dvou hodinách dáme péct na 200°C cca 40-50 minut. Pokud je maso suché občas polijeme omáčkou.

4
hotovo

Podáváme s rýží nebou šťouchanými brambory.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami
další
Pletené koblížky
předchozí
Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami
další
Pletené koblížky

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here