• Home
  • Ryby
  • Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami
0 0
Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g filet lososa
4 lžíce třtinový cukr
6 lžic teplá voda
4 cm zázvor
Z 1 citronu citronová kůra
z 1 limetky šťáva z limetky
4 lžíce sojová omáčka
1 balení pak choi
2ks červená paprika
špetku pražený sezam
1 ks cibule
2 stroužky česnek
400 ml zeleninový vývar
250 g jasmínová rýže
olej

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami

  • 1 hodina 8 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Do malého hrnce nasypeme 4 lžíce třtinového cukru.
  2. Přidáme 6 lžic teplé vody. Až se cukr rozpustí přidáme zázvor a trošičku chilli, kdo nechce nemusí. Já kvůli dětem nedávala. Přivedeme k varu, vaříme dokud směs nemá konzistenci sirupu. Poté odstavíme.
  3. Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu z limetky a sójovou omáčku.
  4. Lososa nakrájíme na kousky, rozpálíme olej v pánvi wok a kousky ryby orestujeme z obou stran dohněda. Nejdříve ale kůží dolů. Nakonec přilijeme omáčku a restujeme dokud se kousky v omáčce krásně neobalí.
  5. Na jinou pánev nakrájíme na drobno cibulku a česnek. Necháme zesklovatět a přidáme omyté a otrhané listy pak choi a kroužky papriky. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem a necháme chvíli dusit doměkka.
  6. Pokud nebudeme zeleninu ihned podávat, přendáme do studené vody, aby neztratila svoji barvu.
  7. Jasmínovou rýži povaříme podle návodu, ale většinou je to tak, že libovolné množství rýže vložíme do 6 násobného množství mírně osolené vody.
  8. Podáváme sypané praženým sezamem.

Steps

1
Done
2 min.

Do malého hrnce nasypeme 4 lžíce třtinového cukru.

2
Done
10 min.

Přidáme 6 lžic teplé vody. Až se cukr rozpustí přidáme zázvor a trošičku chilli, kdo nechce nemusí. Já kvůli dětem nedávala. Přivedeme k varu, vaříme dokud směs nemá konzistenci sirupu. Poté odstavíme.

3
Done
5 min.

Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu z limetky a sójovou omáčku.

4
Done
20 min.

Lososa nakrájíme na kousky, rozpálíme olej v pánvi wok a kousky ryby orestujeme z obou stran dohněda. Nejdříve ale kůži dolů. Nakonec přilijeme omáčku a restujeme dokud se kousky v omáčce krásně neobalí.

5
Done
15 min.

Na jinou pánev nakrájíme na drobno cibulku a česnek. Necháme zesklovatět a přidáme omyté a otrhané listy pak choi a kroužky papriky. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem a necháme chvíli dusit doměkka.

6
Done
2 min.

Pokud nebudeme zeleninu ihned podávat, přendáme do studené vody, aby neztratila svoji barvu.

7
Done
15 min.

Jasmínovou rýži povaříme podle návodu, ale většinou je to tak, že libovolné množství rýže vložíme do 6 násobného množství mírně osolené vody.

8
Done

Podáváme posypané praženým sezamem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Balkánská sarma s indickým chlebem Naan
next
Kuřecí stehna na pomerančové šťávě
previous
Balkánská sarma s indickým chlebem Naan
next
Kuřecí stehna na pomerančové šťávě

Add Your Comment