Ingredients
-
500 g filet lososa
-
4 lžíce třtinový cukr
-
6 lžic teplá voda
-
4 cm zázvor
-
Z 1 citronu citronová kůra
-
z 1 limetky šťáva z limetky
-
4 lžíce sojová omáčka
-
1 balení pak choi
-
2ks červená paprika
-
špetku pražený sezam
-
1 ks cibule
-
2 stroužky česnek
-
400 ml zeleninový vývar
-
250 g jasmínová rýže
-
olej
Directions
- Do malého hrnce nasypeme 4 lžíce třtinového cukru.
- Přidáme 6 lžic teplé vody. Až se cukr rozpustí přidáme zázvor a trošičku chilli, kdo nechce nemusí. Já kvůli dětem nedávala. Přivedeme k varu, vaříme dokud směs nemá konzistenci sirupu. Poté odstavíme.
- Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu z limetky a sójovou omáčku.
- Lososa nakrájíme na kousky, rozpálíme olej v pánvi wok a kousky ryby orestujeme z obou stran dohněda. Nejdříve ale kůží dolů. Nakonec přilijeme omáčku a restujeme dokud se kousky v omáčce krásně neobalí.
- Na jinou pánev nakrájíme na drobno cibulku a česnek. Necháme zesklovatět a přidáme omyté a otrhané listy pak choi a kroužky papriky. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem a necháme chvíli dusit doměkka.
- Pokud nebudeme zeleninu ihned podávat, přendáme do studené vody, aby neztratila svoji barvu.
- Jasmínovou rýži povaříme podle návodu, ale většinou je to tak, že libovolné množství rýže vložíme do 6 násobného množství mírně osolené vody.
- Podáváme sypané praženým sezamem.
Steps
1
Done
2 min.
|
|
2
Done
10 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
20 min.
|
|
5
Done
15 min.
|
|
6
Done
2 min.
|
|
7
Done
15 min.
|
Jasmínovou rýži povaříme podle návodu, ale většinou je to tak, že libovolné množství rýže vložíme do 6 násobného množství mírně osolené vody. |
8
Done
|