• Homepage
  • Ryby
  • Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami
0 0
Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 g filet lososa
4 lžíce třtinový cukr
6 lžic teplá voda
4 cm zázvor
Z 1 citronu citronová kůra
z 1 limetky šťáva z limetky
4 lžíce sojová omáčka
1 balení pak choi
2ks červená paprika
špetku pražený sezam
1 ks cibule
2 stroužky česnek
400 ml zeleninový vývar
250 g jasmínová rýže
olej

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami

  • 1 hodina 8 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Do malého hrnce nasypeme 4 lžíce třtinového cukru.
  2. Přidáme 6 lžic teplé vody. Až se cukr rozpustí přidáme zázvor a trošičku chilli, kdo nechce nemusí. Já kvůli dětem nedávala. Přivedeme k varu, vaříme dokud směs nemá konzistenci sirupu. Poté odstavíme.
  3. Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu z limetky a sójovou omáčku.
  4. Lososa nakrájíme na kousky, rozpálíme olej v pánvi wok a kousky ryby orestujeme z obou stran dohněda. Nejdříve ale kůží dolů. Nakonec přilijeme omáčku a restujeme dokud se kousky v omáčce krásně neobalí.
  5. Na jinou pánev nakrájíme na drobno cibulku a česnek. Necháme zesklovatět a přidáme omyté a otrhané listy pak choi a kroužky papriky. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem a necháme chvíli dusit doměkka.
  6. Pokud nebudeme zeleninu ihned podávat, přendáme do studené vody, aby neztratila svoji barvu.
  7. Jasmínovou rýži povaříme podle návodu, ale většinou je to tak, že libovolné množství rýže vložíme do 6 násobného množství mírně osolené vody.
  8. Podáváme sypané praženým sezamem.

Kroky:

1
hotovo
2 min.

Do malého hrnce nasypeme 4 lžíce třtinového cukru.

2
hotovo
10 min.

Přidáme 6 lžic teplé vody. Až se cukr rozpustí přidáme zázvor a trošičku chilli, kdo nechce nemusí. Já kvůli dětem nedávala. Přivedeme k varu, vaříme dokud směs nemá konzistenci sirupu. Poté odstavíme.

3
hotovo
5 min.

Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu z limetky a sójovou omáčku.

4
hotovo
20 min.

Lososa nakrájíme na kousky, rozpálíme olej v pánvi wok a kousky ryby orestujeme z obou stran dohněda. Nejdříve ale kůži dolů. Nakonec přilijeme omáčku a restujeme dokud se kousky v omáčce krásně neobalí.

5
hotovo
15 min.

Na jinou pánev nakrájíme na drobno cibulku a česnek. Necháme zesklovatět a přidáme omyté a otrhané listy pak choi a kroužky papriky. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem a necháme chvíli dusit doměkka.

6
hotovo
2 min.

Pokud nebudeme zeleninu ihned podávat, přendáme do studené vody, aby neztratila svoji barvu.

7
hotovo
15 min.

Jasmínovou rýži povaříme podle návodu, ale většinou je to tak, že libovolné množství rýže vložíme do 6 násobného množství mírně osolené vody.

8
hotovo

Podáváme posypané praženým sezamem.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Balkánská sarma s indickým chlebem Naan
další
Kuřecí stehna na pomerančové šťávě
předchozí
Balkánská sarma s indickým chlebem Naan
další
Kuřecí stehna na pomerančové šťávě

Přidejte komentář