Ingredients
-
1 ks máslová dýně
-
1,5 l zeleninový vývar
-
1 ks cibule
-
3 stroužky česnek
-
1 ks smetana ke šlehání
-
1 ks zakysaná smetana
-
olivový olej
-
muškátový oříšek
-
pár kapek citronová šťáva
-
pepř
-
sůl
Directions
- Dýni nejprve oloupeme, rozkrojíme, a vydlabeme.
- Nakrájíme na měsíčky.
- Plech vyložíme pečícím papírem, na který položíme plátky dýně. Posypeme cibulí nakrájenou na klínky a česnekem nakrájeným na plátky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme asi 30 minut do změknutí.
- Dýni přendáme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. nakonec tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Zalijeme smetanou ke šlehání. Opět krátce povaříme. Dosolíme a dopepříme podle chuti, přidáme muškátový oříšek a pár kapek citronové šťávy.
- Podáváme se zakysanou smetanou.
Steps
1
Done
10 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
35 min.
|
|
4
Done
15 min.
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
|