0 0
Honzovy buchty

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 g polohr. mouka
1 balení vanilkový cukr
300 ml mléko
42 g kvasnice
80 g cukr moučka
2 ks žloutky
120 g máslo

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Honzovy buchty

  • 1 hodina 48 minut
  • porcí: 18
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Mléko zahřejeme, tak aby bylo vlažné ne horké.
  2. Do mléka přidáme cukr a nadrobené kvasnice. Počkáme, až vzejdou, tzn. vyplavou na vrch a vytvoří takový kvasnicový obláček.
  3. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a do něj nalijeme takto připravené mléko s kvasnicemi. Přidáme vanilkový cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto.
  4. Necháme 45 minut kynout.
  5. Po nakynutí na pomoučněném válu vytvarujeme silné kolečko, které naplníme tvarohovou nebo makovou náplní. My jsme naplnili jablečnou marmeládou. Zabalíme, tak aby se nám buchty nerozdělaly a skládáme na plech s pečícím papírem jednu vedle druhé. Nakonec potřeme rozpuštěným máslem, necháme ještě chvíli nakynout a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.
  6. Hotové posypeme cukrem.

Kroky:

1
hotovo
2 min.

Mléko zahřejeme, tak aby bylo vlažné ne horké.

2
hotovo
5 min.

Do mléka přidáme cukr a nadrobené kvasnice. Počkáme, až vzejdou, tzn. vyplavou na vrch a vytvoří takový kvasnicový obláček.

3
hotovo
6 min.

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a do něj nalijeme takto připravené mléko s kvasnicemi. Přidáme vanilkový cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto.

4
hotovo
45 min.

Necháme 45 minut kynout.

5
hotovo
40 min.

Po nakynutí na pomoučněném válu vytvarujeme silné kolečko, které naplníme tvarohovou nebo makovou náplní. My jsme naplnili jablečnou marmeládou. Zabalíme, tak aby se nám buchty nerozdělaly a skládáme na plech s pečícím papírem jednu vedle druhé. Nakonec potřeme rozpuštěným máslem, necháme ještě chvíli nakynout a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.

6
hotovo

Hotové posypeme cukrem.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Kuře na podestýlce z lesních žampiónů
další
Uzené s omáčkou z řapíkatého celeru
předchozí
Kuře na podestýlce z lesních žampiónů
další
Uzené s omáčkou z řapíkatého celeru

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here