0 0
Kuře na podestýlce z lesních žampiónů

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 ks kuře
100 g špek
střední cibule
4 ks lesní žampióny
rozmarýn
tymián
majoránka
hrst čerstvá bazalka
sůl
pepř
olej
na podlití voda

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuře na podestýlce z lesních žampiónů

  • 1 hodina 43 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Začneme tím, že si nakrájíme středně velkou cibuli a posypeme dno pekáče.
  2. Stejně tak si nakrájíme i špek na drobné kostičky a přidáme k cibulce.
  3. Lesním žampiónům není potřeba loupat klobouček, takže si je hned nakrájíme na větší kousky a rozprostřeme po dně pekáče, kde už máme cibuli a špek.
  4. Na takto přichystaný pekáč položíme umyté, osolené a opepřené kuře. Směs můžeme vložit i do dutiny kuřete.
  5. Zakápneme olejem a podlijeme vodou. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou, rozmarýnem, tymiánem a majoránkou. Dáme péct.

Steps

1
Done
3 min.

Začneme tím, že si nakrájíme středně velkou cibuli a posypeme dno pekáče.

2
Done
2 min.

Stejně tak si nakrájíme i špek na drobné kostičky a přidáme k cibulce.

3
Done
5 min.

Lesním žampiónům není potřeba loupat klobouček, takže si je hned nakrájíme na větší kousky a rozprostřeme po dně pekáče, kde už máme cibuli a špek.

4
Done
3 min.

Na takto přichystaný pekáč položíme umyté, osolené a opepřené kuře. Směs můžeme vložit i do dutiny kuřete.

5
Done
1 h 30 min.

Zakápneme olejem a podlijeme vodou. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou, rozmarýnem, tymiánem a majoránkou. Dáme péct.

6
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Omáčka ze zelených fazolek
next
Honzovy buchty
previous
Omáčka ze zelených fazolek
next
Honzovy buchty

Add Your Comment