Ingredients
-
300 ml mléko
-
1 lžička cukr moučka
-
42 g kvasnice
-
500 g hl. mouka
-
hrst škvarky
-
1 lžíce celý kmín
-
sůl
-
voda
Directions
- Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka nebo vody dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí.
- Mezi tím si navážíme hladkou mouku.
- Přidáme kmín, sůl a v této fázi můžeme přidat ingredience podle našeho přání. My přidali škvarky. A nakonec přilijeme vzešlý kvásek.
- Smíchané a dobře propracované těsto necháme hodinu kynout na teplém místě.
- Po hodině těsto ještě jednou propracujeme a uplácáme bochánek.
- Položíme na plech a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C přičemž chléb potíráme vodou, aby kůrka nebyla tvrdá.
- Dobrou chuť!
Steps
1
Done
6 min.
|
|
2
Done
2 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
1 hod. 5 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
1 hodina 30 min.
|
|
7
Done
|