0 0
Domácí škvarkový chléb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 ml mléko
1 lžička cukr moučka
42 g kvasnice
500 g hl. mouka
hrst škvarky
1 lžíce celý kmín
sůl
voda

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domácí škvarkový chléb

  • 2 hodiny 53 minut
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka nebo vody dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí.
  2. Mezi tím si navážíme hladkou mouku.
  3. Přidáme kmín, sůl a v této fázi můžeme přidat ingredience podle našeho přání. My přidali škvarky. A nakonec přilijeme vzešlý kvásek.
  4. Smíchané a dobře propracované těsto necháme hodinu kynout na teplém místě.
  5. Po hodině těsto ještě jednou propracujeme a uplácáme bochánek.
  6. Položíme na plech a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C přičemž chléb potíráme vodou, aby kůrka nebyla tvrdá.
  7. Dobrou chuť!

Steps

1
Done
6 min.

Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka nebo vody dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí.

2
Done
2 min.

Mezi tím si navážíme hladkou mouku.

3
Done
5 min.

Přidáme kmín, sůl a v této fázi můžeme přidat ingredience podle našeho přání. My přidali škvarky. A nakonec přilijeme vzešlý kvásek.

4
Done
1 hod. 5 min.

Smíchané a dobře propracované těsto necháme hodinu kynout na teplém místě.

5
Done
5 min.

Po hodině těsto ještě jednou propracujeme a uplácáme bochánek.

6
Done
1 hodina 30 min.

Položíme na plech a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C přičemž chléb potíráme vodou, aby kůrka nebyla tvrdá.

7
Done

Dobrou chuť!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Hovězí znojemská omáčka
next
Bábovka s příchutí kokosu a mandlí
previous
Hovězí znojemská omáčka
next
Bábovka s příchutí kokosu a mandlí

Add Your Comment