Ingredient: hl. mouka

Valašská kyselica

Doba vaření:1 hodina 12 minut
Zelí pokud je dlouhé nahrubo pokrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kuličky celého pepře a dáme vařit. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit. Osolíme a posypeme...

Lucie

5.10.2023

Bramboračka s cheddarem

Doba vaření:1hodina 8 minut
Slaninu nakrájíme na kostičky. Opečeme na sucho, sama pustí mastné. Vyjmeme a na výpeku spolu s máslem smažíme nadrobno nakrájenou...

Makové lívance

Doba vaření:32 minut
Smícháme mléko, vejce a vanilkový cukr. Přidáme mletý mák nebo makovou směs, vyšlehaný bílek, špetku soli a mouku. Na pánvi...

Domácí rohlíky

Doba vaření:2 hodiny 25 minut
Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, soli, sušeného droždí, sádla a vody. Všechny suroviny pořádně prohněteme buď strojem nebo ručně....

Chlupaté plněné řízky

Doba vaření:1 hodina 20 minut
Vepřové řízky umyjeme, osolíme, opepříme, nařízneme a naklepeme ze všech stran. Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi dozlatova. Přidáme žampiony a chvíli dusíme. Nakonec přidáme bylinky a nastrouhaný sýr....

Lucie

16.1.2020
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here