Ingredients
-
1 kg kysané bílé zelí
-
6-7 ks brambory
-
350 g anglická slanina
-
4 ks dle velikosti klobásy
-
1 velká cibule
-
2 ks vejce
-
200 g zakysaná smetana
-
200 g smetana na vaření
-
hl. mouka
-
3 ks bobkový list
-
4 ks kuličky pepře
-
sůl
-
drcený kmín
-
20-30 dkg máslo
Directions
- Zelí pokud je dlouhé nahrubo pokrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kuličky celého pepře a dáme vařit.
- Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit. Osolíme a posypeme kmínem.
- Mezi tím nakrájíme slaninu na kostičky a klobásu na kolečka. Dáme na pánev opékat.
- Po chvíli přidáme i na kolečka nakrájenouý cibuli.
- Máme-li zelí měkké a brambory uvařene, nasypeme je k zelí. Přidáme i orestované uzeniny s cibulí.
- Z trochy mouky si uděláme záklechtku (mouku smícháme se smetanou, tak aby tam nezůstaly hrudky) na valašsku též zatřepka a zahustíme jí polévku. Na valašsku dělávají v létě řidší a v zimě hustší.
- Na závěr přidáme rozmíchaná vajíčka a zakysanou smetanu, pořádně promícháme a podle chuti buď přisolíme nebo připepříme.
- Na závěr ještě zjemníme máslem.
Steps
1
Done
20 min
|
|
2
Done
20 min
|
|
3
Done
15 min
|
|
4
Done
5 min
|
|
5
Done
5 min
|
|
6
Done
5 min
|
|
7
Done
5 min
|
|
8
Done
2 min
|
|
9
Done
|