• Home
  • Ingredient: brambory

Ingredient: brambory

Valašská kyselica

Cooking Time: 1 hodina 12 minut
Zelí pokud je dlouhé nahrubo pokrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kuličky celého pepře a dáme vařit. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit. Osolíme a posypeme...

huge402k

5.10.2023

Bramboračka s cheddarem

Cooking Time: 1hodina 8 minut
Slaninu nakrájíme na kostičky. Opečeme na sucho, sama pustí mastné. Vyjmeme a na výpeku spolu s máslem smažíme nadrobno nakrájenou...

Chlupaté plněné řízky

Cooking Time: 1 hodina 20 minut
Vepřové řízky umyjeme, osolíme, opepříme, nařízneme a naklepeme ze všech stran. Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi dozlatova. Přidáme...

Bramborová hnízda

Cooking Time: 1 hodina 27 minut
Budeme potřebovat vetší brambory, které si vedle sebe poskládáme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a...

Zelná polévka

Cooking Time: 54 minut
Nakrájíme si cibuli. Uzené maso a klobásu nakrájíme na středně velké kousky. Vše na oleji orestujeme. Přidáme zelí a zalijeme...

Kmínová polévka

Kmín kořenný ( carum carva) neboli také kmín luční je rostlina z čeledi miříkovitých. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství, konzervárenství, likérnictví, farmacii, ale přidává...

huge402k

25.7.2018