Ingredients
-
3 ks brambory
-
1 PL celý kmín
-
1 větší cibule
-
100 g máslo
-
1 kostka zeleninový bujón
-
1 ks vejce
-
hl.mouka
-
voda
-
sůl
-
pepř
-
majoránka
Directions
Kmín kořenný ( carum carva) neboli také kmín luční je rostlina z čeledi miříkovitých. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství, konzervárenství, likérnictví, farmacii, ale přidává se i do pokrmů, jako je např. kysané zelí, k bramborám, k masům, do salátů nebo výborná je i kmínová polévka. Nejdříve si ale řekneme, jakým způsobem je vlastně kmín sám o sobě prospěšný. Má spoustu léčivých účinků, např. příznivě ovlivňuje trávení, stimuluje činnost žaludku a střev, tlumí křeče hladkých svalů, podporuje vylučování žaludečních šťáv, je prospěšný při nadýmání, podporuje laktaci, dezinfikuje trávící trakt, ulevuje při menstruačních bolestech, působí proti střevním parazitům a tak dále. Kladného působení tohoto koření na náš organismus je spousta. Dnes jsme si ale připravili velmi jednoduchou a na přípravu nenáročnou kmínovou polévku.
- Na kousku másla si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.
- Přidáme kmín, asi polévkovou lžíci a oloupané nakrájené brambory.
- Zalijeme vodou a můžeme přidat zeleninový bujón. Vaříme dokud brambory nezměknou. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, v polévce rozmícháme vajíčko, osolíme, opepříme a můžeme i zasypat trochou majoránky.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|