Suroviny
-
400 g vepřové medajlonky
-
200 g žampiony
-
kopr
-
1 zakysaná smetana
-
sůl
-
pepř
-
1 cibule
-
olej
-
hl. mouka
Instrukce
1.Maso omyjeme a nařízneme okraje, aby se nám kousky masa na pánvi neprohýbaly.
2.Z obou stran osolíme, opepříme a naklepeme.
3.Vložíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme, jen dokud se nám maso z obou stran nezatáhne, aby nám neunikala šťáva.
4.Žampióny očistíme a oloupeme kloboučky a nakrájíme na malé kousky.
5.V hrnci necháme na malém množství oleje zesklovatět cibulku, přidáme nakrájené žampióny a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme vegetu a nakrájený kopr.
6.Vložíme maso, aby nasáklo chutí hub a vaříme dokud nám žampióny a maso nezměkne.
7.Nakonec maso vyndáme, přilijeme zakysanou smetanu a omáčku zahustíme jíškou.
8. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Kroky:
1
hotovo
2
|
|
2
hotovo
5
|
|
3
hotovo
6
|
|
4
hotovo
10
|
|
5
hotovo
5
|
|
6
hotovo
20
|
|
7
hotovo
5
|
|
8
hotovo
|