0 0
Kuře s nádivkou z hlívy ústřičné

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuře s nádivkou z hlívy ústřičné

  • 1 hodina 55 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Hlívu si nakrájíme na menší kousky.
  2. Zalijeme trochou vody s olejem a podusíme.
  3. Starší rohlíky si nakrájíme do misky na kostky.
  4. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přisypeme ji k nakrájeným rohlíkům.
  5. Přidáme i podušenou hlívu a žloutky. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, nastrouhaným muškátovým oříškem, bazalkou a můžeme nakrájet i petrželovou nať. Nakonec z bílků ušleháme sníh a vmícháme do nádivky.
  6. Kuře řádně umyjeme. Opatrně oddělíme vložením ruky kůži na prsou od masové části, kam vložíme dva plátky másla a můžeme vylepšit i plátky Schwarzwaldské šunky. Opatrně abychom kůži moc nepoškodili nebo neprotrhli. Nakonec do dutiny v kuřeti nacpeme nádivku. Zašívat nemusíme, vajíčka se vlivem tepla v nádivce stáhnou a neměla by nám vytéci.
  7. Pečeme nejdříve zprudka při 180 °C a poté můžeme teplotu stáhnout a péct dokud maso nebude měkké a kůže pěkně opečená.

Steps

1
Done
5 min.

Hlívu si nakrájíme na menší kousky.

2
Done
10 min.

Zalijeme trochou vody s olejem a podusíme.

3
Done
5 min.

Starší rohlíky si nakrájíme na kostky.

4
Done
5 min.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přisypeme ji k nakrájeným rohlíkům.

5
Done
6 min.

Přidáme i podušenou hlívu a žloutky. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, nastrouhaným muškátovým oříškem, bazalkou a můžeme nakrájet i petrželovou nať. Nakonec z bílků ušleháme sníh a vmícháme do nádivky.

6
Done
5 min.

Kuře řádně umyjeme. Opatrně oddělíme vložením ruky kůži na prsou od masové části, kam vložíme dva plátky másla a můžeme vylepšit i plátky Schwarzwaldské šunky. Opatrně abychom kůži moc nepoškodili nebo neprotrhli. Nakonec do dutiny v kuřeti nacpeme nádivku. Zašívat nemusíme, vajíčka se vlivem tepla v nádivce stáhnou a neměla by nám vytéci.

7
Done
80 min.

Pečeme nejdříve zprudka při 180 °C a poté můžeme teplotu stáhnout a péct dokud maso nebude měkké a kůže pěkně opečená.

8
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Jitrnice a jelita se zelím a bramborem
next
Česneková polévka
previous
Jitrnice a jelita se zelím a bramborem
next
Česneková polévka

Add Your Comment