Ingredients
-
1 ks kuře
-
400 g hlíva ústřičná
-
2 ks rohlíky
-
3 plátky Schwarzwaldská šunka
-
2 ks vejce
-
petrželová nať
-
100 g máslo
-
1 střední cibule
-
majoránka
-
muškátový oříšek
-
sůl
-
pepř
-
bazalka
-
olej
-
voda
Directions
- Hlívu si nakrájíme na menší kousky.
- Zalijeme trochou vody s olejem a podusíme.
- Starší rohlíky si nakrájíme do misky na kostky.
- Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přisypeme ji k nakrájeným rohlíkům.
- Přidáme i podušenou hlívu a žloutky. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, nastrouhaným muškátovým oříškem, bazalkou a můžeme nakrájet i petrželovou nať. Nakonec z bílků ušleháme sníh a vmícháme do nádivky.
- Kuře řádně umyjeme. Opatrně oddělíme vložením ruky kůži na prsou od masové části, kam vložíme dva plátky másla a můžeme vylepšit i plátky Schwarzwaldské šunky. Opatrně abychom kůži moc nepoškodili nebo neprotrhli. Nakonec do dutiny v kuřeti nacpeme nádivku. Zašívat nemusíme, vajíčka se vlivem tepla v nádivce stáhnou a neměla by nám vytéci.
- Pečeme nejdříve zprudka při 180 °C a poté můžeme teplotu stáhnout a péct dokud maso nebude měkké a kůže pěkně opečená.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
10 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
6 min.
|
|
6
Done
5 min.
|
Kuře řádně umyjeme. Opatrně oddělíme vložením ruky kůži na prsou od masové části, kam vložíme dva plátky másla a můžeme vylepšit i plátky Schwarzwaldské šunky. Opatrně abychom kůži moc nepoškodili nebo neprotrhli. Nakonec do dutiny v kuřeti nacpeme nádivku. Zašívat nemusíme, vajíčka se vlivem tepla v nádivce stáhnou a neměla by nám vytéci. |
7
Done
80 min.
|
|
8
Done
|