Ingredients
-
600 g kuřecí játra
-
1 hrnek hl. mouka
-
dle potřeby mléko
-
2 ks vejce
-
petrželová nať
-
bazalka
-
majoránka
-
Provensálské koření
-
oregano
-
červená paprika
-
sůl
-
pepř
-
olej
Directions
- V míse si smícháme mléko a hladkou mouku tak, aby nám vzniklo těstíčko. Přidáme majoránku, bazalku, oregano, provensálské koření, červenou sladkou papriku, sůl a pepř.
- Vše dobře promícháme. Rozklepneme vajíčko, žloutky přidáme do těstíčka a z bílků ušleháme sníh a přidáme nakonec i s nasekanou petrželovou natí.
- Játra důkladně opláchneme, prohlédneme zda někde nezůstala žluč a popřípadě ji odstraníme opatrným odříznutím, nesmíme propíchnout! Namočené v těstíčku smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo hranolkami.
Steps
1
Done
6 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
20 min.
|
|
4
Done
|