Suroviny
-
200g sýr Eidam
-
100g niva
-
1 cibule
-
2 stroužky česnek
-
hl. mouka
-
olivový olej
-
mléko
-
pepř
-
muškátový oříšek
Instrukce
- Jednu střední cibuli si nakrájíme na drobno.
- V hrnci ji spolu s česnekem osmažíme. Zasypeme hladkou mouku, aby vznikla jíška.
- Jíšku přiléváním studeného mléka rozředíme.
- Asi po 10 minutách přisypeme nastrouhaný eidam a nastrouhanou nivu. (Pozor! Pokud přidáváme nivu už nesolíme. Niva je sama slaná,abychom neměli přesoleno). Opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Necháme rozpustit sýr, popř. zředíme ještě mlékem, pokud se nám omáčka zdá příliš hustá. Nakonec odstavíme z plotny a ponorným mixérem rozmixujeme.
- Podáváme s těstovinami.
Kroky:
1
hotovo
2 min
|
|
2
hotovo
3 min
|
|
3
hotovo
2 min
|
|
4
hotovo
15 min
|
Asi po 10 minutách přisypeme nastrouhaný eidam a nastrouhanou nivu. (Pozor! Pokud přidáváme nivu už nesolíme. Niva je sama slaná,abychom neměli přesoleno). Opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Necháme rozpustit sýr, popř. zředíme ještě mlékem, pokud se nám omáčka zdá příliš hustá. Nakonec odstavíme z plotny a ponorným mixérem rozmixujeme. |
5
hotovo
|