Ingredients
-
500 g filet lososa
-
100 g + 1 lžička máslo
-
2 stroužky česnek
-
3/4 šálku kuřecí vývar
-
2 lžíce citronová šťáva
-
1 lžička med
-
na posypání petrželka
-
bazalka
-
oregano
-
uzená paprika
-
sůl
-
pepř
Directions
- Filet z lososa nakrájíme na cca 5 centimetrové kousky a osušíme.
- Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, oreganem a uzenou paprikou.
- V hrnci rozpustíme lžičku másla a přidáme prolisovaný česnek.
- Zalijeme 3/4 šálku kuřecího vývaru a citrónovou šťávu. Necháme vařit dokud se nezredukuje na polovinu.
- Vmícháme máslo a med. Zahustíme hotovou jíškou nebo záklechtkou. Omáčku odstavíme.
- Filety orestujeme na oleji z obou stran.
- Podáváme přelité citrónovou omáčkou, posypané nadrobno nasekanou petrželkou s vařenými bramborami ve šlupce.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
6 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
12 min.
|
Filety orestujeme na oleji z obou stran. |
7
Done
|