0 0
Losos s citrónovou omáčkou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g filet lososa
100 g + 1 lžička máslo
2 stroužky česnek
3/4 šálku kuřecí vývar
2 lžíce citronová šťáva
1 lžička med
na posypání petrželka
bazalka
oregano
uzená paprika
sůl
pepř

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Losos s citrónovou omáčkou

  • 38 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Filet z lososa nakrájíme na cca 5 centimetrové kousky a osušíme.
  2. Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, oreganem a uzenou paprikou.
  3. V hrnci rozpustíme lžičku másla a přidáme prolisovaný česnek.
  4. Zalijeme 3/4 šálku kuřecího vývaru a citrónovou šťávu. Necháme vařit dokud se nezredukuje na polovinu.
  5. Vmícháme máslo a med. Zahustíme hotovou jíškou nebo záklechtkou. Omáčku odstavíme.
  6. Filety orestujeme na oleji z obou stran.
  7. Podáváme přelité citrónovou omáčkou, posypané nadrobno nasekanou petrželkou s vařenými bramborami ve šlupce.

Steps

1
Done
5 min.

Filet z lososa nakrájíme na cca 5 centimetrové kousky a osušíme.

2
Done
5 min.

Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, oreganem a uzenou paprikou.

3
Done
6 min.

V hrnci rozpustíme lžičku másla a přidáme prolisovaný česnek.

4
Done
5 min.

Zalijeme 3/4 šálku kuřecího vývaru a citrónovou šťávu. Necháme vařit dokud se nezredukuje na polovinu.

5
Done
5 min.

Vmícháme máslo a med. Zahustíme hotovou jíškou nebo záklechtkou. Omáčku odstavíme.

6
Done
12 min.

Filety orestujeme na oleji z obou stran.

7
Done

Podáváme přelité citrónovou omáčkou, posypané nadrobno nasekanou petrželkou s vařenými bramborami ve šlupce.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pletené koblížky
next
Tuňákový steak s brokolicovou kaší
previous
Pletené koblížky
next
Tuňákový steak s brokolicovou kaší

Add Your Comment