0 0
Losos s citrónovou omáčkou

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 g filet lososa
100 g + 1 lžička máslo
2 stroužky česnek
3/4 šálku kuřecí vývar
2 lžíce citronová šťáva
1 lžička med
na posypání petrželka
bazalka
oregano
uzená paprika
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Losos s citrónovou omáčkou

  • 38 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Filet z lososa nakrájíme na cca 5 centimetrové kousky a osušíme.
  2. Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, oreganem a uzenou paprikou.
  3. V hrnci rozpustíme lžičku másla a přidáme prolisovaný česnek.
  4. Zalijeme 3/4 šálku kuřecího vývaru a citrónovou šťávu. Necháme vařit dokud se nezredukuje na polovinu.
  5. Vmícháme máslo a med. Zahustíme hotovou jíškou nebo záklechtkou. Omáčku odstavíme.
  6. Filety orestujeme na oleji z obou stran.
  7. Podáváme přelité citrónovou omáčkou, posypané nadrobno nasekanou petrželkou s vařenými bramborami ve šlupce.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Filet z lososa nakrájíme na cca 5 centimetrové kousky a osušíme.

2
hotovo
5 min.

Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, oreganem a uzenou paprikou.

3
hotovo
6 min.

V hrnci rozpustíme lžičku másla a přidáme prolisovaný česnek.

4
hotovo
5 min.

Zalijeme 3/4 šálku kuřecího vývaru a citrónovou šťávu. Necháme vařit dokud se nezredukuje na polovinu.

5
hotovo
5 min.

Vmícháme máslo a med. Zahustíme hotovou jíškou nebo záklechtkou. Omáčku odstavíme.

6
hotovo
12 min.

Filety orestujeme na oleji z obou stran.

7
hotovo

Podáváme přelité citrónovou omáčkou, posypané nadrobno nasekanou petrželkou s vařenými bramborami ve šlupce.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Pletené koblížky
další
Tuňákový steak s brokolicovou kaší
předchozí
Pletené koblížky
další
Tuňákový steak s brokolicovou kaší

Přidejte komentář