0 0
Pečený květák v marinádě

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 květák
1 bílý jogurt
kari
1 limetka
červená paprika
mleté nové koření
sůl
2 stroužky česnek

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečený květák v marinádě

  • 52 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Z květáku odstraníme zelené listy a řádně umyjeme. Dáme do hrnce a chvíli ho povaříme.
  2. Marinádu si připravíme smícháním bílého jogurtu, kari, dvou stroužků česneku, mletého nového koření, červené papriky, soli a se šťávou z jedné limetky.
  3. Květák polijeme marinádou a necháme ho chvíli marinovat.
  4. Troubu rozehřejeme na 200° C a květák položíme na plech, který jsme vymazali omastkem. Pečeme 30 – 40 minut.
  5. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Steps

1
Done
2 min

Z květáku odstraníme zelené listy a řádně umyjeme.Dáme do hrnce a chvíli ho povaříme.

2
Done
5 min

Marinádu si připravíme smícháním bílého jogurtu, kari, dvou stroužků česneku, mletého nového koření, červené papriky, soli a se šťávou z jedné limetky.

3
Done
5 min

Květák polijeme marinádou a necháme ho chvíli marinovat.

4
Done
40 min

Troubu rozehřejeme na 200° C a květák položíme na plech, který jsme vymazali omastkem. Pečeme 30 - 40 minut.

5
Done

Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pstřeň dubový v červené omáčce s těstovinami
next
Langoše
previous
Pstřeň dubový v červené omáčce s těstovinami
next
Langoše

Add Your Comment