0 0
Langoše

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 g hl.mouka
250 ml mléko
42 g kvasnice
1 kelímek bílý jogurt
1 lžička cukr moučka
sůl
olej
1/2 lžičky soda
2 stroužky česnek
kečup
200 g strouhaný eidam

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Langoše

  • 27 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Mléko ohřejeme, ale jen tak aby bylo vlažné.
  2. Přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a rozdrobené kvasnice. A necháme vzejít kvásek.
  3. Do hladké mouky přidáme jeden bílý jogurt. Špetku soli a sodu.
  4. Nakonec přidáme vzešlý kvásek, umícháme těsto a necháme chvíli pod utěrkou nebo na teplém místě kynout.
  5. Z těsta tvoříme bochánky, které roztáhneme na požadovanou velikost. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Necháme na ubrousku vsáknout omastek a potřeme prolisovaný česnekem.
  6. Zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

Kroky:

1
hotovo
2 min.

Mléko ohřejeme, ale jen tak aby bylo vlažné.

2
hotovo
5 min.

Přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a rozdrobené kvasnice. A necháme vzejít kvásek.

3
hotovo
5 min.

Do hladké mouky přidáme jeden bílý jogurt. Špetku soli a sodu.

4
hotovo
10 min.

Nakonec přidáme vzešlý kvásek, umícháme těsto a necháme chvíli pod utěrkou nebo na teplém místě kynout.

5
hotovo
5 min.

Z těsta tvoříme bochánky, které roztáhneme na požadovanou velikost. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Necháme na ubrousku vsáknout omastek a potřeme prolisovaný česnekem.

6
hotovo

Zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

7
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Pečený květák v marinádě
další
Margot řezy
předchozí
Pečený květák v marinádě
další
Margot řezy

Přidejte komentář