0 0
Langoše

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g hl.mouka
250 ml mléko
42 g kvasnice
1 kelímek bílý jogurt
1 lžička cukr moučka
sůl
olej
1/2 lžičky soda
2 stroužky česnek
kečup
200 g strouhaný eidam

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Langoše

  • 27 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Mléko ohřejeme, ale jen tak aby bylo vlažné.
  2. Přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a rozdrobené kvasnice. A necháme vzejít kvásek.
  3. Do hladké mouky přidáme jeden bílý jogurt. Špetku soli a sodu.
  4. Nakonec přidáme vzešlý kvásek, umícháme těsto a necháme chvíli pod utěrkou nebo na teplém místě kynout.
  5. Z těsta tvoříme bochánky, které roztáhneme na požadovanou velikost. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Necháme na ubrousku vsáknout omastek a potřeme prolisovaný česnekem.
  6. Zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

Steps

1
Done
2 min.

Mléko ohřejeme, ale jen tak aby bylo vlažné.

2
Done
5 min.

Přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a rozdrobené kvasnice. A necháme vzejít kvásek.

3
Done
5 min.

Do hladké mouky přidáme jeden bílý jogurt. Špetku soli a sodu.

4
Done
10 min.

Nakonec přidáme vzešlý kvásek, umícháme těsto a necháme chvíli pod utěrkou nebo na teplém místě kynout.

5
Done
5 min.

Z těsta tvoříme bochánky, které roztáhneme na požadovanou velikost. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Necháme na ubrousku vsáknout omastek a potřeme prolisovaný česnekem.

6
Done

Zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

7
Done

huge402k

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pečený květák v marinádě
next
Margot řezy
previous
Pečený květák v marinádě
next
Margot řezy

Add Your Comment