Suroviny
-
250 g špek(např.tyrolský nebo farmářská slanina)
-
1 ks cibule
-
2 větší mrkev
-
4 stroužky česnek
-
1 bulva fenykl
-
2 řapíky řapíkatý celer
-
3 snítky čerstvý tymián
-
2 ks bobkový list
-
2 l kuřecí vývar
-
4 lžičky rajčatový protlak
-
425 ml konzerva krájených rajčat
-
200 g těstoviny (ouška)
-
1/4 hlávky kapusta
-
konzerva bílých fazolí
-
3 lžíce olivový olej
-
sůl
-
pepř
Instrukce
- Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek jemně nasekáme a nasypeme na pánev s dvěmi lžícemi olivového oleje.
- Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, mrkev, fenykl, řapíkatý celer, snítky tymiánu a bobkový list a pozvolna opékáme tak 8 minut.
- Přesypeme do hrnce, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar a konzervu sekaných rajčat.
- Jakmile polévka začne vřít přidáme těstoviny. Nakonec až nám změknou, vmícháme ještě nakrájenou kapustu a fazole, které jsme řádně propláchly a ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
- Při podávání zdobíme a ochucujeme bazalkovým pestem. Podáváme s rozpečenými bagetkami.
Kroky:
1
hotovo
3 min.
|
|
2
hotovo
23 min.
|
|
3
hotovo
5 min.
|
|
4
hotovo
18 min.
|
|
5
hotovo
|