Suroviny
-
kořenová zelenina(mrkev, petržel)
-
1 ks cibule
-
200 g mleté maso
-
hl.mouka
-
voda
-
2 ks bobkový list
-
3 kuličky Nové koření
-
2 ks hřebíček
-
dvě lžičky skořice
-
sůl
-
pepř
Instrukce
- Do hrnce s vodou dáme vařit očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, mleté maso. Osolíme, přihodíme bobkový list, hřebíček a nové koření.
- Po uvaření zeleninu vyjmeme a do vývaru přimícháme rajčatový protlak. Půl uvařené cibule nakrájíme nadrobno, mleté maso také pokrájíme a vrátíme do hrnce. Polévku zasypeme trochou mleté skořice a osladíme cukrem dle potřeby.
- Oloupeme tři středně velké brambory, nakrájíme na kostky a necháme v polévce uvařit doměkka.
- Nakonec dle chuti dosolíme a zahustíme moukou s vodou.
Kroky:
1
hotovo
5 min.
|
|
2
hotovo
30 min.
|
|
3
hotovo
20 min.
|
|
4
hotovo
5 min.
|
|
5
hotovo
|