0 1
Rajská polévka

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
kořenová zelenina(mrkev, petržel)
1 ks cibule
200 g mleté maso
hl.mouka
voda
2 ks bobkový list
3 kuličky Nové koření
2 ks hřebíček
dvě lžičky skořice
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rajská polévka

  • 60 minut
  • porcí: 4
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Do hrnce s vodou dáme vařit očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, mleté maso. Osolíme, přihodíme bobkový list, hřebíček a nové koření.
  2. Po uvaření zeleninu vyjmeme a do vývaru přimícháme rajčatový protlak. Půl uvařené cibule nakrájíme nadrobno, mleté maso také pokrájíme a vrátíme do hrnce. Polévku zasypeme trochou mleté skořice a osladíme cukrem dle potřeby.
  3. Oloupeme tři středně velké brambory, nakrájíme na kostky a necháme v polévce uvařit doměkka.
  4. Nakonec dle chuti dosolíme a zahustíme moukou s vodou.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Do hrnce s vodou dáme vařit očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, mleté maso. Osolíme, přihodíme bobkový list, hřebíček a nové koření.

2
hotovo
30 min.

Po uvaření zeleninu vyjmeme a do vývaru přimícháme rajčatový protlak. Půl uvařené cibule nakrájíme nadrobno, mleté maso také pokrájíme a vrátíme do hrnce. Polévku zasypeme trochou mleté skořice a osladíme cukrem dle potřeby.

3
hotovo
20 min.

Oloupeme tři středně velké brambory, nakrájíme na kostky a necháme v polévce uvařit doměkka.

4
hotovo
5 min.

Nakonec dle chuti dosolíme a zahustíme moukou s vodou.

5
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Křenová omáčka s uzeným a karlovarskými knedlíky
další
Masové kuličky s omáčkou
předchozí
Křenová omáčka s uzeným a karlovarskými knedlíky
další
Masové kuličky s omáčkou

Přidejte komentář