0 0
Játrový guláš

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Játrový guláš

  • 50 minut
  • porcí: 4
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Vnitřnosti nebo droby jsou vnitřní orgány zvířat mezi které patří například srdce, plíce, játra, ledviny atd. Z vnitřností jsou játra nejprospějšnější. Jsou významným zdrojem všech vitamínů a některé jsou v nich obsaženy ve velkém množství. Obsahují vitamín B12 tzv. kobalamin, který je dobrý k výrobě krve. Dříve se lidem s onemocněním krvetvorby dokonce doporučovalo jíst játra syrová, neboť v nich je obsah vitamínu B 12 mnohem vyšší než v tepelně upravených. Dnes už se to kompenzuje potravinovými doplňky a léky. Kromě toho že játra obsahují celou řadu vitaminu B, obsahují i vitamin A a najdeme v nich i velké množství zinku, železa, mědi a chromu. Játra by ale ve  velkém množství neměli konzumovat například těhotné ženy, právě kvůli vitamínu A, který může být ve větším množství pro plod toxický. Tento recept je na játrový guláš, pro milovníky vnitřoností, zejména jater, doporučuji.

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět. Přidáme prolisovaný česnek.
  2. Játra nakrájíme na středně velké kousky a přidáme k cibulce. Zasypeme červenou paprikou a zprudka smažíme.
  3. Zalijeme bílým vínem a sójovou omáčkou. Přilijeme vodu, přidáme kari koření a dusíme doměkka.
  4. Před dodušením přidáme majoránku a podle chuti dosolíme a dopepříme.
  5. Nakonec zahustíme jíškou (hladká mouka a máslo).
  6. Podáváme s rýži nebo knedlíkem a posypaný cibulkou.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět. Přidáme prolisovaný česnek.

2
hotovo
15 min.

Játra nakrájíme na středně velké kousky a přidáme k cibulce. Zasypeme červenou paprikou a zprudka smažíme.

3
hotovo
20 min.

Zalijeme bílým vínem a sójovou omáčkou. Přilijeme vodu, přidáme kari koření a dusíme doměkka.

4
hotovo
5 min.

Před dodušením přidáme majoránku a podle chuti dosolíme a dopepříme.

5
hotovo
5 min.

Nakonec zahustíme jíškou (hladká mouka a máslo).

6
hotovo

Podáváme s rýži nebo knedlíke a posypaný cibulkou.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Conchiglioni Giganti plněné rajčatovo – špenátovou směsí
další
Těstoviny s cuketovo – smetanovou omáčkou
předchozí
Conchiglioni Giganti plněné rajčatovo – špenátovou směsí
další
Těstoviny s cuketovo – smetanovou omáčkou

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here