Ingredients
-
1 střední cibule
-
2 stroužky česnek
-
hrst petrželová nať
-
2 stopky řapíkatý celer
-
plechovka sterilovaná kukuřice
-
plechovka sterilovaný hrášek
-
150 g brokolice
-
2 - 3 střední rajčata
-
5 ks žampiony
-
1 šálek hl. mouka
-
100 g máslo
-
7 lžic studená voda
-
1 ks vejce
-
olivový olej
-
tymián
-
rozmarýn
-
5 středně velkých brambory
Directions
- Cibulku nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na olivovém oleji a přidáme prolisovaný česnek.
- K cibulce přidáme řapíkatý celer nakrájený na kostky.
- Přisypeme kukuřici a mraženou nebo čerstvou brokolici rozdělenou na růžičky.
- Dále nakrájená rajčata a plátky žampiónů.
- Nakonec hrášek, sušený rozmarýn, tymián a petrželovou nať. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
- Mezi tím dáme vařit brambory. Půl nasypeme do směsi, zbytek rozmačkáme na kaši a přidáme taktéž. Vše řádně zamícháme.
- Vymažeme si dortovou mísu a zeleninovou směs do ní uhněteme.
- Těsto (pie crust) : Těsto umixujeme v mixéru tak, že smícháme mouku, studenou vodu, máslo a trochu soli.
- Na vále si uválíme těsto do kulata, formu potřeme olejeme, aby se nám těsto nepřipeklo a položíme ho na dort a potřeme vajíčkem. Uprostřed vytvoříme malý řez ve tvaru písmene x, aby se nám těsto v troubě nevzdouvalo a dáme péct cca na 45 minut při 180°C nebo dokud nám nezezlátne povrch.
- Dobrou chuť!
Steps
1
Done
6 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
3 min.
|
|
4
Done
6 min.
|
|
5
Done
6 min.
|
|
6
Done
20 min
|
|
7
Done
3 min.
|
|
8
Done
5 min.
|
Těsto (pie crust) |
9
Done
50 min.
|
|
10
Done
|