Suroviny
-
360 g rýže
-
400 g vepřová kýta
-
1 ks červená paprika
-
1 ks zelenina v sladkokyselém nálevu
-
větší hrst zelená fazolka
-
3 - 4 ks sušená rajčata
-
bazalka
-
tymián
-
Provensálské koření
-
kari koření
-
1 středně velká cibule
-
200 g sýr Eidam
Instrukce
- V hrnci s osolenou vodou uvaříme rýži a nasypeme do pekáče.
- Na pánvi si necháme zesklovatět středně velkou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené maso, červenou papriku a hrášek s kukuřicí v sladkokyselém nálevu.
- Do směsi také přidáme zelenou fazolku a nakrájená sušená rajčata.
- Posypeme bazalkou, tymiánem, provensálským kořením a karim. Osolíme a opepříme podle chuti. Vše pak restujeme na pánvi, dokud nám maso nezměkne.
- Vše pak přesypeme do pekáče k rýži, posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct dokud se sýr nerozpustí.
Kroky:
1
hotovo
20 min.
|
|
2
hotovo
5 min.
|
|
3
hotovo
5 min.
|
|
4
hotovo
5 min.
|
|
5
hotovo
25 min.
|
|
6
hotovo
15 min.
|
|
7
hotovo
|