Ingredients
-
250 g Hera
-
5 ks vejce
-
250 g cukr krupice
-
250 g cukr moučka
-
2 ks bílý jogurt
-
300 g polohr. mouka
-
1 ks prášek do pečiva
-
rum
-
2 - 3 lžíce teplá voda
Directions
Tento moučník dělávala moje maminka i babička a já jako malá jsem ho měla moc ráda. Proto jsem ho zařadila později i do knihy svých receptů, ze kterých peču pro svoji rodinu. Tomu, kdo má rád sladké jen tak nebo třeba i jako zákusek ke kávě příjde tento recept vhod. Recepty na moučníky a dezérty jsou velice pestré, ale ne každý je nejen chutný, ale i lákavý svým vzhledem. Přece jen, říká se, že člověk jí v prvé řadě očima. Tento moučník má oboje, je chutný i dobře vypadá. Ochucuje se pudinky třeba jahodovým, čokoládovým, vanilkovým nebo dnes už je dostupný i pistáciový, zaleží čistě na vás jaké příchutě pudinků zvolíte. Jak bude váš Papoušek pestrobarevný, záleží jen na představivosti kuchařky. Ačkoliv je v prvé řadě důležité jíst zdravě, každý si rád dá občas nakonec i tu sladkou tečku. Tento recept je o něco více náročnější, než klasické moučníky, ale myslím že určitě stojí za to, ho aspoň jednou udělat. Těm kteří tento recept vyzkouší, přeji zdar a dobrou chuť.
Postup přípravy:
- Heru utřeme s cukrem, žloutky a přidáme jogurty.
- Vše dobře smícháme, abychom neměli v těstě žádné hrudky a přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
- Ochutíme rumem a nakonec vmícháme lehce tuhý sníh z bílků.
- Těsto rozdělíme na tři díly a do každého vmícháme pudink tak, aby nám vznikla jednotlivá barevná těsta.
- Na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech střídavě naléváme proužky těsta ve směru úhlopříčky. Čím lepší barvy tím hezčí a barevnější bude Papoušek.
- Pečeme ve středně vyhřátí troubě 15 – 20 minut. Na horkou buchtu hned rozetřeme polevu, kterou připravýme důkladným třením moučkového cukru s horkou vodou a rumem.
Steps
1
Done
6 min.
|
|
2
Done
6 min.
|
|
3
Done
4 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
10 min.
|
|
6
Done
20 min.
|
|
7
Done
|