0 0
Duhové řezy – Papoušek

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
250 g Hera
5 ks vejce
250 g cukr krupice
250 g cukr moučka
2 ks bílý jogurt
300 g polohr. mouka
1 ks prášek do pečiva
rum
2 - 3 lžíce teplá voda

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Duhové řezy – Papoušek

  • 51 minut
  • porcí: 0
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Tento moučník dělávala moje maminka i babička a já jako malá jsem ho měla moc ráda. Proto jsem ho zařadila později i do knihy svých receptů, ze kterých peču pro svoji rodinu. Tomu, kdo má rád sladké jen tak nebo třeba i jako zákusek ke kávě příjde tento recept vhod. Recepty na moučníky a dezérty jsou velice pestré, ale ne každý je nejen chutný, ale i lákavý svým vzhledem. Přece jen, říká se, že člověk jí v prvé řadě očima. Tento moučník má oboje, je chutný i dobře vypadá. Ochucuje se pudinky třeba jahodovým, čokoládovým, vanilkovým nebo dnes už je dostupný i pistáciový, zaleží čistě na vás jaké příchutě pudinků zvolíte. Jak bude váš Papoušek pestrobarevný, záleží jen na představivosti kuchařky. Ačkoliv je v prvé řadě důležité jíst zdravě, každý si rád dá občas nakonec i tu sladkou tečku. Tento recept je o něco více náročnější, než klasické moučníky, ale  myslím že určitě stojí za to, ho aspoň jednou udělat. Těm kteří tento recept vyzkouší, přeji zdar a dobrou chuť.

Postup přípravy:

  1. Heru utřeme s cukrem, žloutky a přidáme jogurty.
  2. Vše dobře smícháme, abychom neměli v těstě žádné hrudky a přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
  3. Ochutíme rumem a nakonec vmícháme lehce tuhý sníh z bílků.
  4. Těsto rozdělíme na tři díly a do každého vmícháme pudink tak, aby nám vznikla jednotlivá barevná těsta.
  5. Na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech střídavě naléváme proužky těsta ve směru úhlopříčky. Čím lepší barvy tím hezčí a barevnější bude Papoušek.
  6. Pečeme ve středně vyhřátí troubě 15 – 20 minut. Na horkou buchtu hned rozetřeme polevu, kterou připravýme důkladným třením moučkového cukru s horkou vodou a rumem.

Kroky:

1
hotovo
6 min.

Heru utřeme s cukrem krupicí, žloutky a přidáme jogurty.

2
hotovo
6 min.

Vše dobře smícháme, abychom neměli v těstě žádné hrudky a přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

3
hotovo
4 min.

Ochutíme rumem a nakonec vmícháme lehce tuhý sníh z bílků.

4
hotovo
5 min.

Těsto rozdělíme na tři díly a do každého vmícháme pudink tak, aby nám vznikla jednotlivá barevná těsta.

5
hotovo
10 min.

Na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech střídavě naléváme proužky těsta ve směru úhlopříčky. Čím lepší barvy tím hezčí a barevnější bude Papoušek.

6
hotovo
20 min.

Pečeme ve středně vyhřátí troubě 15 - 20 minut. Na horkou buchtu hned rozetřeme polevu, kterou připravýme důkladným třením moučkového cukru s horkou vodou a rumem.

7
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Cheesecake s ovocem
další
Lehký chutný zelný salát
předchozí
Cheesecake s ovocem
další
Lehký chutný zelný salát

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here