Ingredients
-
1/2 bílé zelí (hlávka)
-
1 ks cibule
-
po 1 ks paprika (červená, zelená)
-
100 ml zakysaná smetana
-
100 g majonéza
-
1 PL plnotučná hořčice
-
dle chuti ocet
-
dle chuti cukr moučka
-
sůl
-
pepř
Directions
Recepty na saláty jsou vhodným doplňkem stravy. Je to nejen zdravý, ale také osvěžující pokrm. Když příjde léto a s ním i teplé dny, máme chuť si dát nějaké lehčí jídlo plné zeleniny a k večeři si připravujeme oblíbené saláty. Pokud si salát děláme jako hlavní chod, měl by obsahovat nějaké bílkoviny, aby zasytil a neměli jsme pocit hladu. Salát je snadný a efektivní zdroj vitamínů a je dobrým typem pro udržení štíhlé línie. Na přípravu salátu můžeme použít zeleninu z obchodu nebo čerstvou ze zahrádky. Ovšem salát neznamená jen rychle smíchat listy. Fantazií se meze nekladou, můžete vyzkoušet neobvyklé koření, chutné zálivky nebo nějaký speciální dresing. V tomto receptu jsme jeden takový připravili.
- Zelí zbavíme vrchních listů a nastrouháme na drobné kousky struhadlem nebo můžeme použít mixér. Střední cibulku nakrájíme na drobno a přidáme k zelí.
- Papriky nakrájíme na malé kostičky.
- Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme hořčici, osolíme, opepříme. Dochutíme octem a cukrem dle vaší chuti. Nakonec smícháme se zeleninou. Necháme hodinu v lednici uležet.
- Podáváme samostatně nebo s pečivem.
Steps
1
Done
10 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
1 hod.7 min.
|
|
4
Done
|