Ingredients
-
brambory
-
zelené fazolky čerstvé nebo mražené
-
hl. mouka
-
olej
-
cibule
-
mléko
-
ocet
-
pažitka
Directions
1.Zvlášť do hrnce s osolenou vodou dáme na kostky nakrájené brambory a uvaříme.
2. Do jiného hrnce dáme na drobno nakrájenou cibulku a necháme ji na oleji zesklovatět.
3. Poté přidáme pár lžic hl. mouky a mícháme dokud nám mouka nezhnědne.
4. Do takto připraveného základu přilijeme vodu a zelené fazolky nakrájené na kousky. Při krájení fazolek odstraníme konce a nesmíme zapomenout na středové vlákno nebo můžeme použít fazolky mražené.
5. Vaříme na mírném ohni do změknutí.
6. Odstavíme z plotny a necháme schládnout. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme a podle chuti dosladíme cukrem. Nakonec dochutíme pár kapkami octa.
7. Můžeme podávat s čerstvě nakrájenou pažitkou.
Steps
1
Done
5
|
|
2
Done
5
|
|
3
Done
3
|
|
4
Done
2
|
|
5
Done
15
|
Vaříme na mírném ohni do změknutí. |
6
Done
3
|
|
7
Done
|