Ingredients
-
1 ks bílé zelí (hlávka)
-
1 kg mleté maso
-
1 ks cibule
-
2 ks rajčatový protlak
-
čerstvá petrželová nať
-
kopr
-
2 kelímky zakysaná smetana
-
2 ks rajčata
-
200 g strouhaný sýr Gouda
-
1 pytlík rýže
-
olej
-
2 stroužky česnek
-
pepř
-
sůl
Directions
- Nejdříve si na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
- Poté přidáme mleté maso a restujeme dokud nám krásně nezhnědne. Maso osolíme a opepříme a přimícháme rajčatový protlak.
- Nakonec vmícháme uvařenou rýži.
- Přichystáme si zelí, tak aby nám šli listy krásně sloupnout bez potrhání. Celou hlávku dáme na 900 W do mikrovlnné trouby na cca 10 minut. Poté ihned zchladíme ve studené vodě. Listy by měli jít bez problému utrhnout. Pokud se nám později bude zdát, že jdou z hlávky hůř, celý proces s ohřátím v mikrovlnné troubě a následným schlazením zopakujeme.
- Na list dáme masovou směs a zabalíme, jako závitek. Skládáme vedle sebe, na vymazaný plech nebo pekáč. Podlijeme vroucí vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct při 200°C na 30 minut.
- Mezi tím si přichystáme směs, kterou poté polijeme závitky. Nakrájíme si rajčata, přidáme rajčatový protlak, strouhaný sýr, nasekaný kopr, petrželovou nať, česnek, pepř, sůl a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Vše zamícháme a nalijeme na závitky. Dáme péct ještě na 15 minut.
- Pokrm je dost sytý, proto podáváme bez přílohy, jen se zeleninovou oblohou.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
20 min.
|
|
3
Done
2 min.
|
|
4
Done
20 min.
|
Přichystáme si zelí, tak aby nám šli listy krásně sloupnout bez potrhání. Celou hlávku dáme na 900 W do mikrovlnné trouby na cca 10 minut. Poté ihned zchladíme ve studené vodě. Listy by měli jít bez problému utrhnout. Pokud se nám později bude zdát, že jdou z hlávky hůř, celý proces s ohřátím v mikrovlnné troubě a následným schlazením zopakujeme. |
5
Done
35 min.
|
|
6
Done
20 min.
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|
|