0 0
Hovězí na divoko se šípkovou omáčkou a paifalským knedlíkem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 g hovězí maso
200 g anglická slanina
100 g sádlo
3 ks mrkev
2 ks petržel
4 stonky řapíkatý celer
1 větší cibule
na vymazání máslo
340 g šípkový džem
300 ml červené víno
150 g uzené maso
8 ks housky
2 ks vejce
200 ml mléko
na obalení strouhanka
petrželka nať
muškátový oříšek
jalovec
bobkový list
tymián
rozmarýn
sůl
pepř

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hovězí na divoko se šípkovou omáčkou a paifalským knedlíkem

  • 2 hodiny 23 minut
  • Serves 4
  • Hard

Ingredients

Directions

Share
  1. Den předem nebo stačí pár hodin před vařením si nakrájíme na kousky část slaniny a dáme do mrazáku zmrznout, aby se nám s ní lépe pracovalo při špikování. Maso poté prošpikujeme na několika místech a na na troše sádla orestujeme z obou stran, aby se zatáhlo.
  2. Do výpeku z masa dáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, chvíli restujeme a nakonec přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, řapíkatý celer a cibuli) Osolíme, opepříme, přidáme jalovec, bobkový list, tymián a rozmarýn.
  3. Do máslem vymazaného pekáče přendáme maso a zasypeme ho orestovanou zeleninou.
  4. Podlijeme červeným vínem a dáme péct přikryté na 200°C.
  5. Máme-li maso měkké vyjmeme ho z pekáče a zeleninu přendáme zpět do hrnce. Zalijeme opět vínem, přidáme šípkový džem a vodu. Chvíli povaříme, aby se chutě řádně promísili. Vyndáme všechno koření a omáčku rozmixujeme.
  6. Příprava knedlíku je trošičku náročnější, ale opravdu stojí za to. Na pánvi osmahneme uzené maso nakrájené na drobné kostičky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku, promícháme a dáme vychladnout.
  7. Přidáme máslo smíchané s jedním vejcem, žloutkem a mlékem. Promícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Ze směsi vytvoříme šišky, které zabalíme do navlhčeného ubrousku ve studené vodě, vyždímaného a potřeného rozpuštěným máslem. Vaříme v páře cca 20 minut.
  8. Nakonec opražíme strouhanku dozlatova, přisypeme nasekanou petrželku a uvařený knedlík v ní obalíme.

Steps

1
Done
10 min.

Den předem nebo stačí pár hodin před vařením si nakrájíme na kousky část slaniny a dáme do mrazáku zmrznout, aby se nám s ní lépe pracovalo při špikování. Maso poté prošpikujeme na několika místech a na troše sádla orestujeme z obou stran, aby se zatáhlo.

2
Done
15 min

Do výpeku z masa dáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, chvíli restujeme a nakonec přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, řapíkatý celer a cibuli) Osolíme, opepříme, přidáme jalovec, bobkový list, tymián a rozmarýn.

3
Done
3 min.

Do máslem vymazaného pekáče přendáme maso a zasypeme ho orestovanou zeleninou.

4
Done
1 hodina

Podlijeme červeným vínem a dáme péct přikryté na 200°C.

5
Done
10 min.

Máme-li maso měkké vyjmeme ho z pekáče a zeleninu přendáme zpět do hrnce. Zalijeme opět vínem, přidáme šípkový džem a vodu. Chvíli povaříme, aby se chutě řádně promísili. Vyndáme všechno koření a omáčku rozmixujeme.

6
Done
15 min.

Příprava knedlíku je trošičku náročnější, ale opravdu stojí za to. Na pánvi osmahneme uzené maso nakrájené na drobné kostičky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku, promícháme a dáme vychladnout.

7
Done
25 min.

Přidáme máslo smíchané s jedním vejcem, žloutkem a mlékem. Promícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Ze směsi vytvoříme šišky, které zabalíme do navlhčeného ubrousku ve studené vodě, vyždímaného a potřeného rozpuštěným máslem. Vaříme v páře cca 20 minut.

8
Done
5 min.

Nakonec opražíme strouhanku dozlatova, přisypeme nasekanou petrželku a uvařený knedlík v ní obalíme.

9
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tuňákový steak s brokolicovou kaší
next
Bramboračka s cheddarem
previous
Tuňákový steak s brokolicovou kaší
next
Bramboračka s cheddarem

Add Your Comment