0 0
Jitrnice a jelita se zelím a bramborem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 ks jelita
2 ks jitrnice
2 sklenice bílé zelí
5 - 6 brambory
olej
1 polévková lžíce sádlo
1 ks cibule
hl.mouka
cukr moučka
kmín celý
sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jitrnice a jelita se zelím a bramborem

  • 1 hodina 26 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jitrnice a jelita:

  1. Jitrnice a jelita, tak aby nám nepraskly můžeme připravit v troubě v pekáčku při teplotě 160°C – 170°C. Nebo je můžeme opéct na pánvi na lžíci sádla, aby nám vznikl prejt. Tuhle možnost jsme zvolily my, aby se nám vnitřek jitrnic a jelit krásně propekl.
  2. Je třeba často míchat, aby se nám kousky zabíjačkové pochoutky nepřipékaly k pánvi.
  3. Pokud se nám pěkně rozmísily a střívka se řádně propekla, odstavíme z plotny.

Zelí:

  1. Cibuli si nakrájíme na drobno a v hrnci necháme na oleji zesklovatět.
  2. Snížíme teplotu, zaprášíme moukou a zamícháme.
  3. Přilijeme zelí i s nálevem, můžeme přidat celý kmín a vaříme tak 10 – 15 minut.
  4. Uvařené zelí osolíme a přidáme dle chuti cukr.

Brambory:

  1. Brambory oloupeme a omyjeme vodou.
  2. Nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a zalijeme vodou, kterou jsme několikrát propláchly, aby se vymyl přebytečný škrob. Osolíme a posypeme kmínem. Vaříme doměkka.

Steps

1
Done
30 min.

Jitrnice a jelita:

Jitrnice a jelita, tak aby nám nepraskly můžeme připravit v troubě v pekáčku při teplotě 160°C - 170°C. Nebo je můžeme opéct na pánvi na lžíci sádla, aby nám vznikl prejt. Tuhle možnost jsme zvolily my, aby se nám vnitřek jitrnic a jelit krásně propekl.

2
Done

Je třeba často míchat, aby se nám kousky zabíjačkové pochoutky nepřipékaly k pánvi.

3
Done

Pokud se nám pěkně rozmísily a střívka se řádně propekla, odstavíme z plotny.

4
Done
10 min.

Zelí:

Cibuli si nakrájíme na drobno a v hrnci necháme na oleji zesklovatět.

5
Done
2 min.

Snížíme teplotu, zaprášíme moukou a zamícháme.

6
Done
15 min.

Přilijeme zelí i s nálevem, můžeme přidat celý kmín a vaříme tak 10 - 15 minut.

7
Done
2 min.

Uvařené zelí osolíme a přidáme dle chuti cukr.

8
Done
5 min.

Vařené brambory:

Brambory oloupeme a omyjeme vodou.

9
Done
20 min.

Nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a zalijeme vodou, kterou jsme několikrát propláchly, aby se vymyl přebytečný škrob. Osolíme a posypeme kmínem. Vaříme doměkka.

10
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Masové kuličky s omáčkou
next
Kuře s nádivkou z hlívy ústřičné
previous
Masové kuličky s omáčkou
next
Kuře s nádivkou z hlívy ústřičné

Add Your Comment