Ingredients
-
2 ks jelita
-
2 ks jitrnice
-
2 sklenice bílé zelí
-
5 - 6 brambory
-
olej
-
1 polévková lžíce sádlo
-
1 ks cibule
-
hl.mouka
-
cukr moučka
-
kmín celý
-
sůl
Directions
Jitrnice a jelita:
- Jitrnice a jelita, tak aby nám nepraskly můžeme připravit v troubě v pekáčku při teplotě 160°C – 170°C. Nebo je můžeme opéct na pánvi na lžíci sádla, aby nám vznikl prejt. Tuhle možnost jsme zvolily my, aby se nám vnitřek jitrnic a jelit krásně propekl.
- Je třeba často míchat, aby se nám kousky zabíjačkové pochoutky nepřipékaly k pánvi.
- Pokud se nám pěkně rozmísily a střívka se řádně propekla, odstavíme z plotny.
Zelí:
- Cibuli si nakrájíme na drobno a v hrnci necháme na oleji zesklovatět.
- Snížíme teplotu, zaprášíme moukou a zamícháme.
- Přilijeme zelí i s nálevem, můžeme přidat celý kmín a vaříme tak 10 – 15 minut.
- Uvařené zelí osolíme a přidáme dle chuti cukr.
Brambory:
- Brambory oloupeme a omyjeme vodou.
- Nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a zalijeme vodou, kterou jsme několikrát propláchly, aby se vymyl přebytečný škrob. Osolíme a posypeme kmínem. Vaříme doměkka.
Steps
1
Done
30 min.
|
Jitrnice a jelita: |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
10 min.
|
Zelí: |
5
Done
2 min.
|
|
6
Done
15 min.
|
|
7
Done
2 min.
|
|
8
Done
5 min.
|
Vařené brambory: |
9
Done
20 min.
|
|
10
Done
|