0 0
Domácí rohlíky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1000 g hl. mouka
20 g sůl
60 g sádlo
560 ml voda
12 g sušené droždí
máslo na potření

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domácí rohlíky

  • 2 hodiny 25 minut
  • Serves 20
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, soli, sušeného droždí, sádla a vody. Všechny suroviny pořádně prohněteme buď strojem nebo ručně.
  2. Přikryjeme a necháme 90 minut kynout.
  3. Z těsta si nejprve vytvoříme kuličky velké asi jako menší kiwi a ty pak každou zvlášť vyválíme do takového trojúhelníku. Svineme na širší straně směrem ke špici. Necháme ještě 20 minut kynout.
  4. Potřeme vodou, posypeme čímkoliv kmínem, solí nebo mákem, dle chuti a dáme péct do trouby při teplotě 230 °C na 10 minut.
  5. Hotové potřeme zlehka rozpuštěným máslem.

Steps

1
Done
15 min.

Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, soli, sušeného droždí, sádla a vody. Všechny suroviny pořádně prohněteme buď strojem nebo ručně.

2
Done
90 min.

Přikryjeme a necháme 90 minut kynout.

3
Done
30 min.

Z těsta si nejprve vytvoříme kuličky velké asi jako meruňka a ty pak každou zvlášť vyválíme do takového trojúhelníku. Svineme na širší straně směrem ke špici. Necháme ještě 20 minut kynout.

4
Done
10 min.

Potřeme vodou, posypeme čímkoliv kmínem, solí nebo mákem, dle chuti a dáme péct do trouby při teplotě 230 °C na 10 minut.

5
Done

Hotové potřeme zlehka rozpuštěným máslem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chilli con carne
next
Chřestové tyčinky s bylinkovým dipem
previous
Chilli con carne
next
Chřestové tyčinky s bylinkovým dipem

Add Your Comment