Ingredients
-
1000 g hl. mouka
-
20 g sůl
-
60 g sádlo
-
560 ml voda
-
12 g sušené droždí
-
máslo na potření
Directions
- Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, soli, sušeného droždí, sádla a vody. Všechny suroviny pořádně prohněteme buď strojem nebo ručně.
- Přikryjeme a necháme 90 minut kynout.
- Z těsta si nejprve vytvoříme kuličky velké asi jako menší kiwi a ty pak každou zvlášť vyválíme do takového trojúhelníku. Svineme na širší straně směrem ke špici. Necháme ještě 20 minut kynout.
- Potřeme vodou, posypeme čímkoliv kmínem, solí nebo mákem, dle chuti a dáme péct do trouby při teplotě 230 °C na 10 minut.
- Hotové potřeme zlehka rozpuštěným máslem.
Steps
1
Done
15 min.
|
|
2
Done
90 min.
|
|
3
Done
30 min.
|
|
4
Done
10 min.
|
|
5
Done
|