Ingredients
-
500 g kuřecí maso
-
300-400 ml kuřecí vývar
-
čerstvá bazalka
-
125 g parmazán
-
2 ks cibule
-
300 - 400 g cherry rajčátka
-
3 sáčky kulatozrnná rýže
-
2 dcl bílé víno
-
olivový olej
-
na posypání cukr moučka
-
sůl
-
pepř
-
Provensálské koření
Directions
- Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Mezi tím si na plech s pečícím papírem těsně vedle sebe poskládáme cherry rajčátka, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pocukrujeme. Dáme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 30 minut.
- Uvařené maso zbavíme kůže a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky.
- Cibulku nakrájíme na jemno a na olivovém oleji necháme zesklovatět. Přidáme kuřecí maso a nakrájené čerstvé listy bazalky. osolíme, opepříme, můžeme posypat i provensálským kořením. Vše restujeme cca 10-15 minut, poté sejmeme z plotny.
- Na přípravu rýže si nakrájíme cibulku do pánve wok. Necháme ji zesklovatět, ne připálit. Přisypeme kulatozrnnou rýži a ihned zalijeme dvěma deci bílého vína. Postupně budeme přilévat vývar a míchat, dokud se veškerá tekutina neabsorbuje. Tento postup budeme opakovat, než bude rýže měkká.
- Nakonec smícháme maso s rýží a přisypeme do něj i část pečených rajčátek, zbytek si necháme na ozdobení.
- Podáváme posypané parmazánem.
Steps
1
Done
30 minut
|
|
2
Done
30 min.
|
|
3
Done
7 min.
|
|
4
Done
20 min.
|
|
5
Done
20 min.
|
|
6
Done
3 min.
|
|
7
Done
|