Ingredients
-
2 l mléko
-
500 ml zakysaná smetana
-
6 ks vejce
-
3 kávové lžičky sůl
-
1 ks červená paprika
-
tymián
Directions
- Do hrnce si nalijeme mléko a osolíme.
- Když nám mléko začne vřít, postupně přiléváme rozšlehaná vajíčka v zakysané smetaně.
- V této fázi, můžeme přidat koření dle vlastní fantazie. My jsme přidali nadrobno nakrájenou červenou papriku a tymián. Nezapomínáme míchat, aby se nám mléko nepřipálilo. Vaříme asi 10 minut. Začne se nám tvořit tvaroh.
- Směs necháme zchladnout, tak abychom se neopařili a přecedíme přes plátno. Opravdu pořádně se zbavíme veškeré vody vytlačením. Nakonec pořádně utáhneme a necháme 4 hodiny odležet.
- Po 4 hodinách máme sýr hotový.
- Sýru by mělo být cca 1 kilo.
Steps
1
Done
2 min.
|
|
2
Done
17 min.
|
|
3
Done
12 min.
|
|
4
Done
4 hod.20 min.
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|