Ingredients
-
24 ks květenství bezu
-
2 ks citron
-
2,5 kg cukr krupice
-
2 litry voda
-
5 g kyselina citrónová
Directions
- Do hrnce si nalijeme 2 litry vody, převaříme a necháme zchladnout.
- Květenství bezu ponoříme do vody, nakrájíme citróny na kolečka, nasypeme kyselinu citronovou a necháme 24 h louhovat.
- Druhý den výluh přecedíme, přidáme 2,5 kg cukru a necháme rozpustit.
- „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni,“ praví staré české přísloví,protože je léčivý prakticky celý keř. Tyto sirupy jsou vhodné nejen v době nemoci a nachlazení, ale průběžně po celý rok; buď samotné, nebo místo cukru na slazení čajů i kávy. Stejně tak je můžeme přidávat i do vody i jiných nápojů. Působí jako účinná prevence a posilují naši imunitu. Bezinkový sirup je maximálně vhodný pro užívání v době nachlazení, při kašli a rýmě a snižuje horečku. Je i lehce močopudný a pomáhá léčit nemoci ledvin a močových cest, posiluje cévní stěny a ulevuje při bolestech hlavy a migrénách.
Steps
1
Done
10 min
|
|
2
Done
24 h
|
|
3
Done
40 min
|
|
4
Done
|
„Před heřmánkem smekni, před bezem klekni,“ praví staré české přísloví,protože je léčivý prakticky celý keř. Tyto sirupy jsou vhodné nejen v době nemoci a nachlazení, ale průběžně po celý rok; buď samotné, nebo místo cukru na slazení čajů i kávy. Stejně tak je můžeme přidávat i do vody i jiných nápojů. Působí jako účinná prevence a posilují naši imunitu. Bezinkový sirup je maximálně vhodný pro užívání v době nachlazení, při kašli a rýmě a snižuje horečku. Je i lehce močopudný a pomáhá léčit nemoci ledvin a močových cest, posiluje cévní stěny a ulevuje při bolestech hlavy a migrénách. |