Ingredients
-
2x 150 g selský jogurt
-
190 g zakysaná smetana
-
bylinky (bazalka, petrželová nať, pažitka)
-
sůl
-
pepř
Directions
- Do misky vylijeme dva bílé selské jogurty.
- Přidáme zakysanou smetanu.
- A vše dobře promícháme.
- Nachystáme si hrnec, do kterého zavěsíme jemné sítko.
- Do sítka ještě položíme plátýnko nebo starou utěrku.
- Do sítka s plátýnkem vylijeme smíchané bílé jogurty se zakysanou smetanou.
- Vzniklý bochánek zavážeme a dáme do druhého dne do lednice. Přebytečná voda odkape do hrnce a zůstane nám gerve.
- Druhý den z plátýnka bochánek vyklopíme.
- Do misky nakrájíme bylinky (dle vlastního výběru), osolíme, opepříme a promícháme.
- Mažeme na tmavé pečivo – žitný nebo jakýkoliv celozrnný chléb.
Steps
1
Done
2 min
|
|
2
Done
2 min
|
|
3
Done
2 min
|
|
4
Done
2 min
|
|
5
Done
1 min
|
|
6
Done
2 min
|
|
7
Done
12 h
|
|
8
Done
|
|
9
Done
5 min
|
|
10
Done
2 min
|