0 0
Domácí gerve

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domácí gerve

  • 12 hodin 18 minut
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Do misky vylijeme dva bílé selské jogurty.
  2. Přidáme zakysanou smetanu.
  3. A vše dobře promícháme.
  4. Nachystáme si hrnec, do kterého zavěsíme jemné sítko.
  5. Do sítka ještě položíme plátýnko nebo starou utěrku.
  6. Do sítka s plátýnkem vylijeme smíchané bílé jogurty se zakysanou smetanou.
  7. Vzniklý bochánek zavážeme a dáme do druhého dne do lednice. Přebytečná voda odkape do hrnce a zůstane nám gerve.
  8. Druhý den z plátýnka bochánek vyklopíme.
  9. Do misky nakrájíme bylinky (dle vlastního výběru), osolíme, opepříme a promícháme.
  10. Mažeme na tmavé pečivo – žitný nebo jakýkoliv celozrnný chléb.

Steps

1
Done
2 min

Do misky vylijeme dva bílé selské jogurty.

2
Done
2 min

Přidáme zakysanou smetanu.

3
Done
2 min

A vše dobře promícháme.

4
Done
2 min

Nachystáme si hrnec, do kterého zavěsíme jemné sítko.

5
Done
1 min

Do sítka ještě položíme plátýnko nebo starou utěrku.

6
Done
2 min

Do sítka s plátýnkem vylijeme smíchané bílé jogurty se zakysanou smetanou.

7
Done
12 h

Vzniklý bochánek zavážeme a dáme do druhého dne do lednice. Přebytečná voda odkape do hrnce a zůstane nám gerve.

8
Done

Druhý den z plátýnka bochánek vyklopíme.

9
Done
5 min

Do misky nakrájíme bylinky (dle vlastního výběru), osolíme, opepříme a promícháme.

10
Done
2 min

Mažeme na tmavé pečivo - žitný nebo jakýkoliv celozrnný chléb.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Čočka na kyselo
next
Česneková pomazánka s červené řepy
previous
Čočka na kyselo
next
Česneková pomazánka s červené řepy

Add Your Comment