0 0
Francouzské brambory s cuketou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g točený salám
1 střední cuketa
5 - 6 velkých brambory
1 ks červená paprika
3 ks vejce
300 ml mléko
oregano
Provensálské koření
majoránka
červená paprika koření
sůl
pepř

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Francouzské brambory s cuketou

  • 1 hodina 20 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Oloupeme a nakrájíme si točený salám na 6 mm kolečka.
  2. Stejně tak si oloupeme a nakrájíme brambory na plátky tlusté necelý centimetr a poskládáme je na plech na pečící papír.
  3.  Další vrstva bude nakrájená cuketa na kolečka, na ni naskládáme kolečka salámu a posypeme červenou paprikou nakrájenou na drobné kostečky. Znovu pokryjeme plátky brambor a takto opakujeme dokud nám nedojdou suroviny.
  4. Vrch posypeme majoránkou, oregánem, Provensálským kořením, červenou paprikou, osolíme a opepříme. Nakonec polyjeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme péct dokud nám brambory zvrchu nezezlátnou.
  5. Můžeme podávat posypané čerstvou petrželkou.

Steps

1
Done
5 min.

Oloupeme a nakrájíme si točený salám na 6 mm kolečka.

2
Done
10 min.

Stejně tak si oloupeme a nakrájíme brambory na plátky tlusté necelý centimetr a poskládáme je na plech na pečící papír.

3
Done
15 min.

Další vrstva bude nakrájená cuketa na kolečka, na ni naskládáme kolečka salámu a posypeme červenou paprikou nakrájenou na drobné kostečky. Znovu pokryjeme plátky brambor a takto opakujeme dokud nám nedojdou suroviny.

4
Done
35 - 40 min.

Vrch posypeme majoránkou, oregánem, Provensálským kořením, červenou paprikou, osolíme a opepříme. Nakonec polyjeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme péct dokud nám povrch nezezlátne.

5
Done

Můžeme podávat posypané čerstvou petrželkou.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Švestkový crumble
next
Rizoto s citrónem a mátou
previous
Švestkový crumble
next
Rizoto s citrónem a mátou

Add Your Comment