Ingredients
-
900 g švestky
-
2 ČL rum
-
2 - 3 PL třtinový cukr
-
z 1 pomeranče pomerančová šťáva
-
100 g máslo
-
200 g polohr. mouka
-
špetka skořice
-
1 žloutek vejce
Directions
Crumble je typický oblibený britský dezert, který se může připravit z různých druhů ovoce a zasypaný drobekou. To že je crumble tak jednoduchý je jeho pravým kouzlem. „To crumble“ znamená drobit a kromě poskládání ovoce a připravení drobenky s ním opravdu mít práci nebudete. A co se týče ovoce, fantazii se meze nekladou, můžete použít rebarboru, švestky, třešně, jahody, prostě na co máte zrovna chuť.
- Švestky si řádně umyjeme a vypeckujeme.
- Vypeckované švestky promícháme s cukrem, pomerančovou šťávou a rumem.
- Ohnivzdorné misky si vymažeme rozehřátým máslem.
- Na dno vyskládáme švestkovou směs.
- Drobenku si připravíme propracováním másla, mouky, cukru, přidáme žloutek a skořici. až vznikne sypká drobenka. Tou rovnoměrně posypeme švestky.
- Takto připravené misky položíme na plech a dáme do trouby péct při 180°C 25 – 30 minut dozlatova.
Steps
1
Done
6 min.
|
|
2
Done
2 min.
|
|
3
Done
2 min.
|
|
4
Done
2 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
30 min.
|
|
7
Done
|