0 0
Švestkový crumble

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
900 g švestky
2 ČL rum
2 - 3 PL třtinový cukr
z 1 pomeranče pomerančová šťáva
100 g máslo
200 g polohr. mouka
špetka skořice
1 žloutek vejce

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Švestkový crumble

  • 47 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Crumble je typický oblibený britský dezert, který se může připravit z různých druhů ovoce a zasypaný drobekou. To že je crumble tak jednoduchý je jeho pravým kouzlem. „To crumble“ znamená drobit a kromě poskládání ovoce a připravení drobenky s ním opravdu mít práci nebudete. A co se týče ovoce, fantazii se meze nekladou, můžete použít rebarboru, švestky, třešně, jahody, prostě na co máte zrovna chuť.

  1. Švestky si řádně umyjeme a vypeckujeme.
  2. Vypeckované švestky promícháme s cukrem, pomerančovou šťávou a rumem.
  3. Ohnivzdorné misky si vymažeme rozehřátým máslem.
  4. Na dno vyskládáme švestkovou směs.
  5. Drobenku si připravíme propracováním másla, mouky, cukru, přidáme žloutek a skořici. až vznikne sypká drobenka. Tou rovnoměrně posypeme švestky.
  6. Takto připravené misky položíme na plech a dáme do trouby péct při 180°C 25 – 30 minut dozlatova.

Steps

1
Done
6 min.

Švestky si řádně umyjeme a vypeckujeme.

2
Done
2 min.

Vypeckované švestky promícháme s cukrem, pomerančovou šťávou a rumem.

3
Done
2 min.

Ohnivzdorné misky si vymažeme rozehřátým máslem.

4
Done
2 min.

Na dno vyskládáme švestkovou směs.

5
Done
5 min.

Drobenku si připravíme propracováním másla, mouky, cukru, přidáme žloutek a skořici. až vznikne sypká drobenka. Tou rovnoměrně posypeme švestky.

6
Done
30 min.

Takto připravené misky položíme na plech a dáme do trouby péct při 180°C 25 - 30 minut dozlatova.

7
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vietnamské veganské rýžové nudle
next
Francouzské brambory s cuketou
previous
Vietnamské veganské rýžové nudle
next
Francouzské brambory s cuketou

Add Your Comment