Ingredients
-
200 g mražený hrášek
-
1/4 čínské zelí
-
2 ks červená paprika
-
1 ks cuketa
-
3 ks jarní cibulka
-
rýžové nudle
-
olivový olej
-
sůl
-
pepř
-
dle chuti citron
Directions
Veganství je druh stravy, filozofie a styl života, který se projevuje vyloučením živočišné stravy z jídelníčku. Termín veganství byl definován jako“ princip, kde člověk žije bez vykořisťování zvířat“. Zájem o veganství značně roste, ačkoliv je dokázáno, že veganská strava neposkytuje pro tělo mnohé životně důležité látky a proto je důležité ji nahrazovat některými umělými potravinovými doplňky, které se ovšem těm přírodním až tak nevyrovnají. Tento pokrm upřednostní právě vegani, ale i ti kteří mají rádi zeleninu nebo vietnamské nudle.
- Hrášek povaříme v osolené vodě doměkka.
- Zelí nakrájíme na nudličky a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.
- Papriku nakrájíme na středně velké kostičky a jarní cibulku na kolečka.
- V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejdříve si osmahneme cibulku.
- Poté přidáme zelí, papriku a restujeme.
- Nakonec přidáme hrášek a cuketu. Restujeme asi 10 minut, pak osolíme a opepříme. Před koncem zakápneme sójovou omáčkou.
- Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a promícháme se zeleninovou směsí. Můžeme i dochutit citrónem.
Steps
1
Done
10 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
10 min.
|
|
6
Done
10 min.
|
|
7
Done
10 min.
|