Ingredients
-
600 g vepřové maso(kýta)
-
šťáva z 1 pomeranče
-
1 pytlík černý čaj
-
olivový olej
-
máslo
-
1 cibule
-
1 lžička rum
-
2 lžičky med
-
1/2 lžičky muškátový oříšek
-
sůl
-
pepř
Directions
1.Vepřové maso nakrájíme na proužky a poté na menší kousky.
2.Osolíme, opepříme a dáme na plech s olivovým olejem. Podlijeme vodou a pečeme 15 min.
3.V hrnci si na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.
4.Přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a dáme do ní louhovat pytlík s černým čajem.
5.Přilijeme šťávu, kterou nám pustilo maso v troubě. Necháme pytlík s čajem 5 minut louhovat samostatně ve šťávě a poté přisypeme maso.
6.Po 10 minutách vyjmeme pytlík s čajem a až je maso měkké, přecedíme šťávu a rozmixujeme.
7.Ke šťávě přilijeme vodu na požadované množství omáčky a necháme chvíli vařit. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek, lžičku rumu, 2 lžičky medu a poté zahustíme jíškou.
8.Maso vrátíme do omáčky a odstavíme z plotny.
9.Podáváme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.
Steps
1
Done
5
|
|
2
Done
18
|
|
3
Done
3
|
|
4
Done
2
|
|
5
Done
5
|
|
6
Done
15
|
|
7
Done
10
|
|
8
Done
2
|
|
9
Done
|