0 0
Vepřové kousky v čajové omáčce

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
600 g vepřové maso(kýta)
šťáva z 1 pomeranče
1 pytlík černý čaj
olivový olej
máslo
1 cibule
1 lžička rum
2 lžičky med
1/2 lžičky muškátový oříšek
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vepřové kousky v čajové omáčce

  • 1:03
  • porcí: 4
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet

1.Vepřové maso nakrájíme na proužky a poté na menší kousky.

2.Osolíme, opepříme a dáme na plech s olivovým olejem. Podlijeme vodou a pečeme 15 min.

3.V hrnci si na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.

4.Přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a dáme do ní louhovat pytlík s černým čajem.

5.Přilijeme šťávu, kterou nám pustilo maso v troubě. Necháme pytlík s čajem 5 minut louhovat samostatně ve šťávě a poté přisypeme maso.

6.Po 10 minutách vyjmeme pytlík s čajem a až je maso měkké, přecedíme šťávu a rozmixujeme.

7.Ke šťávě přilijeme vodu na požadované množství omáčky a necháme chvíli vařit. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek, lžičku rumu, 2 lžičky medu a poté zahustíme jíškou.

8.Maso vrátíme do omáčky a odstavíme z plotny.

9.Podáváme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.

 

Kroky:

1
hotovo
5

Vepřové maso nakrájíme na proužky a poté na menší kousky.

2
hotovo
18

Osolíme, opepříme a dáme na plech s olivovým olejem. Podlijeme vodou a pečeme 15 min.

3
hotovo
3

V hrnci si na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.

4
hotovo
2

Přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a dáme do ní louhovat pytlík s černým čajem.

5
hotovo
5

Přilijeme šťávu, kterou nám pustilo maso v troubě.Necháme pytlík s čajem samostatně ve šťávě louhovat cca 5 minut a přisypeme maso.

6
hotovo
15

Po 10 minutách vyjmeme pytlík s čajem a až je maso měkké, přecedíme šťávu a rozmixujeme.

7
hotovo
10

Ke šťávě přilijeme vodu na požadované množství omáčky, necháme chvíli vařit. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek,lžičku rumu, 2 lžičky medu a poté zahustíme jíškou.

8
hotovo
2

Maso vrátíme do omáčky a odstavíme z plotny.

9
hotovo

Podáváme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Polévka z kuřecího vývaru s celestýnskými nudlemi
další
Uzená žebra v marinádě z pampeliškového medu
předchozí
Polévka z kuřecího vývaru s celestýnskými nudlemi
další
Uzená žebra v marinádě z pampeliškového medu

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here