0 0
Vepřové kousky v čajové omáčce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g vepřové maso(kýta)
šťáva z 1 pomeranče
1 pytlík černý čaj
olivový olej
máslo
1 cibule
1 lžička rum
2 lžičky med
1/2 lžičky muškátový oříšek
sůl
pepř

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vepřové kousky v čajové omáčce

  • 1:03
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

1.Vepřové maso nakrájíme na proužky a poté na menší kousky.

2.Osolíme, opepříme a dáme na plech s olivovým olejem. Podlijeme vodou a pečeme 15 min.

3.V hrnci si na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.

4.Přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a dáme do ní louhovat pytlík s černým čajem.

5.Přilijeme šťávu, kterou nám pustilo maso v troubě. Necháme pytlík s čajem 5 minut louhovat samostatně ve šťávě a poté přisypeme maso.

6.Po 10 minutách vyjmeme pytlík s čajem a až je maso měkké, přecedíme šťávu a rozmixujeme.

7.Ke šťávě přilijeme vodu na požadované množství omáčky a necháme chvíli vařit. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek, lžičku rumu, 2 lžičky medu a poté zahustíme jíškou.

8.Maso vrátíme do omáčky a odstavíme z plotny.

9.Podáváme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.

 

Steps

1
Done
5

Vepřové maso nakrájíme na proužky a poté na menší kousky.

2
Done
18

Osolíme, opepříme a dáme na plech s olivovým olejem. Podlijeme vodou a pečeme 15 min.

3
Done
3

V hrnci si na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.

4
Done
2

Přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a dáme do ní louhovat pytlík s černým čajem.

5
Done
5

Přilijeme šťávu, kterou nám pustilo maso v troubě.Necháme pytlík s čajem samostatně ve šťávě louhovat cca 5 minut a přisypeme maso.

6
Done
15

Po 10 minutách vyjmeme pytlík s čajem a až je maso měkké, přecedíme šťávu a rozmixujeme.

7
Done
10

Ke šťávě přilijeme vodu na požadované množství omáčky, necháme chvíli vařit. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek,lžičku rumu, 2 lžičky medu a poté zahustíme jíškou.

8
Done
2

Maso vrátíme do omáčky a odstavíme z plotny.

9
Done

Podáváme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Polévka z kuřecího vývaru s celestýnskými nudlemi
next
Uzená žebra v marinádě z pampeliškového medu
previous
Polévka z kuřecího vývaru s celestýnskými nudlemi
next
Uzená žebra v marinádě z pampeliškového medu

Add Your Comment