0 0
Jemná smetanová polévka se slaninou

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
150 g anglická slanina
1 ks cibule
2 stroužky česnek
1,5 l kuřecí vývar
1 ks smetana na vaření
3 - 4 brambory
oregano
bazalka
sůl
pepř
jarní cibulka
100 g gouda nebo čedar

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jemná smetanová polévka se slaninou

  • 31 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Slaninu nakrájíme na menší kousky a v hrnci ji na oleji osmahneme dozlatova.
  2. Na výpek ze slaniny přidáme na drobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a restujeme.
  3. Přilijeme kuřecí vývar a necháme vařit cca 10 min.
  4. Přidáme oregano, bazalku, sůl, pepř, smetanu a uvařené brambory.
  5. Umícháme jíšku a zahustíme jí polévku.
  6. Podáváme ozdobené nastrouhaným sýrem a jarní cibulkou.

Kroky:

1
hotovo
7 min.

Slaninu nakrájíme na menší kousky a v hrnci ji na oleji osmahneme dozlatova.

2
hotovo
4 min.

Na výpek ze slaniny přidáme na drobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a restujeme.

3
hotovo
12 min.

Přilijeme kuřecí vývar a necháme vařit cca 10 min.

4
hotovo
5 min.

Přidáme oregano, bazalku, sůl, pepř, smetanu a uvařené brambory.

5
hotovo
3 min.

Umícháme jíšku a zahustíme jí polévku.

6
hotovo

Podáváme ozdobené nastrouhaným sýrem a jarní cibulkou.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Špízy z vepřové panenky
další
Lokše s povidly a mákem
předchozí
Špízy z vepřové panenky
další
Lokše s povidly a mákem

Přidejte komentář