Ingredients
-
350 -500 g kuřecí maso
-
320 g rýže Arborio
-
60 g žampiony
-
200 ml suché bílé víno
-
150 g máslo
-
100 ml olivový olej
-
parmazán
-
tymián
-
kořenová zelenina
-
sůl
Directions
- Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Oloupeme a nakrájíme si zeleninu.
- Mezi tím si dáme vařit kuřecí maso.
- Zeleninu opečeme na troše olivového oleje.
- Když se nám kuřecí maso uvaří, dáme do vývaru opečenou zeleninu a necháme vařit.
- Na olivovém oleji osmahneme nakrájené houby s větvičkami čerstvého tymiánu.
- Až se nám houby podusí, přidáme kuřecí maso, které jsme si nakrájeli na kousky.
- Nakrájíme si šalotku,kterou zpěníme na másle spolu s olivovým olejem.
- Přisypeme rýži a podlijeme zeleninovým vývarem, který jsme si připravili vyvařením masa a zeleniny.
- Přidáme houbovou směs s kuřecím masem a přilijeme trochu vína.
- Až je rýže hotová zjemníme máslem, osolíme a přisypeme nastrouhaný parmazán.
- Rizoto podáváme ozdobené plátky parmazánu.
Steps
1
Done
5
|
|
2
Done
5
|
|
3
Done
2
|
|
4
Done
5
|
|
5
Done
30
|
|
6
Done
3
|
|
7
Done
10
|
|
8
Done
5
|
|
9
Done
30
|
|
10
Done
15
|
|
11
Done
2
|
|
12
Done
|