0 0
Játra na červeném víně s jablky restovanými na medu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g kuřecí játra
200 g jablka
3 lžíce med
250 ml červené polosladké víno
šalvěj
tymián
rozmarýn
máslo

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Játra na červeném víně s jablky restovanými na medu

  • 47 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo.
  2. Přidáme na kousky nakrájená jablka i se slupkou a restujeme do zhnědnutí.
  3. Mezi tím si omyjeme játra a nakrájíme na menší kousky a pak posypeme šalvějí.
  4. Až máme jablka orestovaná zalijeme polovinou vína, přidáme 3 lžíce medu a přisypeme játra. Počkáme, až se játra zatáhnou a ochutíme tymiánem a rozmarýnem, přidáme ještě trochu šalvěje a dolijeme zbytkem vína.
  5. Necháme na plotně a vaříme dokud se nevyvaří víno na čtvrtinu.
  6. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Steps

1
Done
2 min

Na pánvi rozehřejeme máslo.

2
Done
5 min

Přidáme na kousky nakrájená jablka i se slupkou a restujeme do zhnědnutí.

3
Done
10 min

Mezi tím si omyjeme játra a nakrájíme na menší kousky a pak posypeme šalvějí.

4
Done
10 min

Až máme jablka orestovaná zalijeme polovinou vína, přidáme 3 lžíce medu a přisypeme játra. Počkáme, až se játra zatáhnou a ochutíme tymiánem a rozmarýnem, přidáme ještě trochu šalvěje a dolijeme zbytkem vína.

5
Done
20 min

Necháme na plotně a vaříme dokud se nevyvaří víno na čtvrtinu.

6
Done

Podáváme s ryží nebo těstovinami.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Palačinky plněné špenátem
next
Čočka na kyselo
previous
Palačinky plněné špenátem
next
Čočka na kyselo

Add Your Comment