Ingredients
-
100 g mražený hrášek
-
100 g máslo
-
1/2 l voda
-
150 ml smetana na vaření
-
150 g špek
-
sůl
-
pepř
-
1 stroužek česnek
-
olej
Directions
Hrách je důležitá luštěnina, která se pěstuje kvůli chutným plodům, které obsahují vitamíny hlavně skupiny B. Ve větším množství obsahuje také minerální látky, nejvíce draslík a fosfor, ale také hořčík a vápník. Původem je z východního Středomoří. Hrášek se používá v nespočetně mnoha pokrmech od hrachové kaše, po bramborový salát, hrachové placky nebo hrachovou polévku. A tu jsme si v tomto receptu připravili ze surovin, které jsme zrovna doma našli.
- Mražený hrášek nasypeme do hrnce, přidáme k němu kousek másla a chvíli smažíme.
- Přilijeme vodu a vaříme do změknutí.
- Jakmile máme hrašek uvařený, což netrvá příliš dlouho přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme.
- Hrášek rozmixujeme mixérem a přidáme na kostky nakrájený špek, který jsme osmahli na oleji.
- Osolíme, opeříme a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec zahustíme jíškou.
Steps
1
Done
8 min.
|
|
2
Done
10 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
6 min.
|
|
5
Done
3 min.
|
|
6
Done
|