0 0
Hrachová polévka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g mražený hrášek
100 g máslo
1/2 l voda
150 ml smetana na vaření
150 g špek
sůl
pepř
1 stroužek česnek
olej

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrachová polévka

  • 32 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Hrách je důležitá luštěnina, která se pěstuje kvůli chutným plodům, které obsahují vitamíny hlavně skupiny B. Ve větším množství obsahuje také minerální látky, nejvíce draslík a fosfor, ale také hořčík a vápník. Původem je z východního Středomoří. Hrášek se používá v nespočetně mnoha pokrmech od hrachové kaše, po bramborový salát, hrachové placky nebo hrachovou polévku. A tu jsme si v tomto receptu připravili ze surovin, které jsme zrovna doma našli.

  1. Mražený hrášek nasypeme do hrnce, přidáme k němu kousek másla a chvíli smažíme.
  2. Přilijeme vodu a vaříme do změknutí.
  3. Jakmile máme hrašek uvařený, což netrvá příliš dlouho přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme.
  4. Hrášek rozmixujeme mixérem a přidáme na kostky nakrájený špek, který jsme osmahli na oleji.
  5. Osolíme, opeříme a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec zahustíme jíškou.

Steps

1
Done
8 min.

Mražený hrášek nasypeme do hrnce, přidáme k němu kousek másla a chvíli smažíme.

2
Done
10 min.

Přilijeme vodu a vaříme do změknutí.

3
Done
5 min.

Jakmile máme hrašek uvařený, což netrvá příliš dlouho přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme.

4
Done
6 min.

Hrášek rozmixujeme mixérem a přidáme na kostky nakrájený špek, který jsme osmahli na oleji.

5
Done
3 min.

Osolíme, opeříme a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec zahustíme jíškou.

6
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vepřové na hříbkách
next
Plněná tortilla
previous
Vepřové na hříbkách
next
Plněná tortilla

Add Your Comment