0 0
Vepřové na hříbkách

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vepřové na hříbkách

  • 1 hodina 10 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jedlé houby jsou potravina s nízkou kalorickou hodnotou. Obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Houby jako takové se dají sbírat po celé léto až do podzimu. Skladují se sušené nebo po tepelné úpravě i mražené. Využívají se do polévek, omáček, gulášů nebo jen jako doplněk k jinému jídlu, pro vylepšení chuti. Jejich aromatická vůně je nezaměnitelná a mají výbornou chuť. Je jen třeba dávat pozor a nezaměnit jedlé houby s nejedlými.V našem receptu jsme si připravili vepřové maso na hříbkách. Kdo je milovníkem hub, může si tento recept zkusit připravit.

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a zlehka osmahneme na pánvi, jen tak aby se zatáhlo.
  2. Do hrnce nakrájíme cibulku nadrobno a necháme zesklovatět.
  3. K cibulce přidáme plátky masa a zalijeme vodou. Přisypeme červenou papriku, rozmarýn, maggi koření, sójovou omáčku a rajčatový protlak. Dosolíme a dopepříme.
  4. Přidáme sušené hříbky v sezóně jsou lepší čerstvé a necháme dusit pod pokličkou, dokud maso nezměkne a houby se neuvaří.
  5. Poté maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou.
  6. Podáváme s knedlíkem.

Steps

1
Done
10 min.

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a zlehka osmahneme na pánvi, jen tak aby se zatáhlo.

2
Done
5 min.

Do hrnce nakrájíme cibulku nadrobno a necháme zesklovatět.

3
Done
5 min.

K cibulce přidáme plátky masa a zalijeme vodou. Přisypeme červenou papriku, rozmarýn, maggi koření, sójovou omáčku a rajčatový protlak. Dosolíme a dopepříme.

4
Done
40 min.

Přidáme sušené hříbky v sezóně jsou lepší čerstvé a necháme dusit pod pokličkou, dokud maso nezměkne a houby se neuvaří.

5
Done
10 min.

Poté maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou.

6
Done

Podáváme s knedlíkem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Těstoviny s cuketovo – smetanovou omáčkou
next
Hrachová polévka
previous
Těstoviny s cuketovo – smetanovou omáčkou
next
Hrachová polévka

Add Your Comment