Ingredients
-
vepřové maso
-
sušené nebo čerstvé hříbky
-
rajčatový protlak
-
cibule
-
maggi
-
sojová omáčka
-
červená paprika
-
rozmarýn
-
olej
-
hl. mouka
-
sůl
-
pepř
Directions
Jedlé houby jsou potravina s nízkou kalorickou hodnotou. Obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Houby jako takové se dají sbírat po celé léto až do podzimu. Skladují se sušené nebo po tepelné úpravě i mražené. Využívají se do polévek, omáček, gulášů nebo jen jako doplněk k jinému jídlu, pro vylepšení chuti. Jejich aromatická vůně je nezaměnitelná a mají výbornou chuť. Je jen třeba dávat pozor a nezaměnit jedlé houby s nejedlými.V našem receptu jsme si připravili vepřové maso na hříbkách. Kdo je milovníkem hub, může si tento recept zkusit připravit.
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a zlehka osmahneme na pánvi, jen tak aby se zatáhlo.
- Do hrnce nakrájíme cibulku nadrobno a necháme zesklovatět.
- K cibulce přidáme plátky masa a zalijeme vodou. Přisypeme červenou papriku, rozmarýn, maggi koření, sójovou omáčku a rajčatový protlak. Dosolíme a dopepříme.
- Přidáme sušené hříbky v sezóně jsou lepší čerstvé a necháme dusit pod pokličkou, dokud maso nezměkne a houby se neuvaří.
- Poté maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou.
- Podáváme s knedlíkem.
Steps
1
Done
10 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
40 min.
|
|
5
Done
10 min.
|
|
6
Done
|