Ingredients
-
500 g kuřecí prsa
-
paprika (červená, zelená)
-
1 střední cibule
-
1-2 balení tortilly
-
hrst tortilla chips
-
kari koření
-
grilovací koření
-
majoránka
-
sůl
-
pepř
-
olej
Directions
Tortilla v překladu „dortík“ je druh tenkého chleba, placka. Pochází z arabské kuchyně jako placka z cizrny, která byla jako název přes španělské dobyvatele přenesena do Nového světa. Může být nejčastěji z kukuřičné nebo i pšeničné mouky. V mexické kuchyni se peče tortilla z kukuřičné mouky a slouží po zavinutí jako základ a nebo příloha k další spoustě ingrediencí a nebo jen jako příloha. U nás v Česku se také prodávají a kupují tortilly formou polotovarů. Většinou je známe v té zavinuté formě s náplní, ale v tomto receptu jsme si vyzkoušeli s tortillami trošku jiné jídlo. Zkuste sami, chutná to výtečně.
- Papriky červenou a zelenou si nakrájíme na tenké proužky.
- Přidáme k nim kuřecí maso nakrájené na kousky. Posypeme kari kořením, majoránkou a grilovacím kořením. Osolíme a opepříme.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a vše restujeme na pánvi, dokud maso nezměkne.
- Přichystaný plech si vymastíme, poskládáme si do něj kolečka tortill tak, abychom směs po naplnění mohli přikrýt i zvrchu.
- Směs na ně rozprostřeme a posypeme tortilla chipsami.
- Nakonec zabalíme a dáme péct do trouby dokud nám zvrchu nezezlátnou.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
10 min.
|
|
3
Done
30 min.
|
|
4
Done
7 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
15 min.
|
|
7
Done
|