0 0
Pečený marinovaný květák

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
květák
2x bílý jogurt
pár kapek citronová šťáva
červená paprika koření
kari koření
2 stroužky česnek
sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečený marinovaný květák

  • 1 hodina 16 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Květák zbavíme listů a odřízneme tvrdý košťál tak, aby se nám jednotlivé růžičky nerozpadly.
  2. Dáme vařit do osolené vody tak, aby nebyl úplně do měkka a nerozpadal se nám.
  3. Připravíme si marinádu smícháním bílého jogurtu, pár kapek citronové šťávy, červené papriky, prolisovaného česneku, kari koření a soli.
  4. V této marinádě květák obalíme a dáme na vymaštěný plech.
  5. Pečeme 30 – 40 minut podle velikosti do měkka.
  6. Podáváme s vařenými bramborami.

Steps

1
Done
3 min.

Květák zbavíme listů a odřízneme tvrdý košťál tak, aby se nám jednotlivé růžičky nerozpadly.

2
Done
25 min.

Dáme vařit do osolené vody tak, aby nebyl úplně do měkka a nerozpadal se nám.

3
Done
5 min.

Připravíme si marinádu smícháním bílého jogurtu, pár kapek citronové šťávy, červené papriky, prolisovaného česneku, kari koření a soli.

4
Done
3 min.

V této marinádě květák obalíme a dáme na vymaštěný plech.

5
Done
40 min.

Pečeme 30 - 40 minut podle velikosti do měkka.

6
Done

Podáváme s vařenými bramborami.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Dort z mletého masa
next
Polévka z pečené máslové dýně
previous
Dort z mletého masa
next
Polévka z pečené máslové dýně

Add Your Comment