0 0
Maková buchta s polevou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 hrnky cukr moučka
4 vejce
1 vanilkový cukr
250 g máslo
200 g mák
2 bílý jogurt
2 hrnky polohr. mouka
1 prášek do pečiva
lžička rum
voda
citronová šťáva

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Maková buchta s polevou

  • 47 minut
  • Serves 20
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. V míse smícháme cukr, vanilkový cukr a mák.
  2. Přidáme dva žloutky, bílky schováme na sníh, máslo, bílé jogurty a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta.
  3. Na strouhankou vysypaný plech vylijeme těsto a dáme péct.
  4. Než se těsto upeče přichystáme si polevu smícháním trochou cukru, rumu, vody a kapkou citronové šťávy.
  5. Po upečení potřeme polevou.
  6. Můžeme i posypat kokosem.

Steps

1
Done
5

V míse smícháme cukr, vanilkový cukr a mák.

2
Done
5

Přidáme dva žloutky, bílky schováme na sníh, máslo, bílé jogurty a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta.

3
Done
30

Na strouhankou vysypaný plech vylijeme těsto a dáme péct.

4
Done
5

Než se těsto upeče přichystáme si polevu smícháním trochou cukru, rumu, vody a kapkou citronové šťávy.

5
Done
2

Po upečení potřeme polevou.

6
Done

Můžeme i posypat kokosem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Plněná vepřová roláda
next
Italské rizoto s kuřecím masem a houbami
previous
Plněná vepřová roláda
next
Italské rizoto s kuřecím masem a houbami

Add Your Comment