0 0
Hroznový sirup

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kg hroznové bobule
1 citron citronová šťáva
citronová kůra
1 kg cukr krystal

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hroznový sirup

  • 12 hodin 40 minut
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Hroznové víno je dobrým zdrojem draslíku, který prospívá našemu srdci i celé oběhové soustavě a také má mírně močopudné účinky. Najdeme v něm i fosfor a vápník, které jsou nezbytné pro pevné kosti a navíc slušnou dávku hořčíku – ten mimo jiné prospívá naší nervové soustavě. Z dalších minerálů stojí za to zmínit ještě železo, zinek, měď, jód a bor. V sirupu navíc najdeme vitamíny A a B, tak zvaného céčka je v něm díky delšímu tepelnému zpracování jen minimum.

  1. Omyté hroznové bobule rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu a zalijeme vodou.
  2. Necháme odstát do druhého dne.
  3. Druhý den propasírujeme, přisypeme cukr a pokud chceme sirup skladovat přivedeme k varu a sirupem naplníme sklenice ještě dokud je horký.

Steps

1
Done
10 min.

Omyté hroznové bobule rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu a zalijeme vodou.

2
Done
12 hodin

Necháme odstát do druhého dne.

3
Done
30 min.

Druhý den propasírujeme, přisypeme cukr a pokud chceme sirup skladovat přivedeme k varu a sirupem naplníme sklenice ještě dokud je horký.

4
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cibulačka
next
Karbanátky plněné hermelínem
previous
Cibulačka
next
Karbanátky plněné hermelínem

Add Your Comment