0 0
Hroznový sirup

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
2 kg hroznové bobule
1 citron citronová šťáva
citronová kůra
1 kg cukr krystal

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hroznový sirup

  • 12 hodin 40 minut
  • porcí: 3
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Hroznové víno je dobrým zdrojem draslíku, který prospívá našemu srdci i celé oběhové soustavě a také má mírně močopudné účinky. Najdeme v něm i fosfor a vápník, které jsou nezbytné pro pevné kosti a navíc slušnou dávku hořčíku – ten mimo jiné prospívá naší nervové soustavě. Z dalších minerálů stojí za to zmínit ještě železo, zinek, měď, jód a bor. V sirupu navíc najdeme vitamíny A a B, tak zvaného céčka je v něm díky delšímu tepelnému zpracování jen minimum.

  1. Omyté hroznové bobule rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu a zalijeme vodou.
  2. Necháme odstát do druhého dne.
  3. Druhý den propasírujeme, přisypeme cukr a pokud chceme sirup skladovat přivedeme k varu a sirupem naplníme sklenice ještě dokud je horký.

Kroky:

1
hotovo
10 min.

Omyté hroznové bobule rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu a zalijeme vodou.

2
hotovo
12 hodin

Necháme odstát do druhého dne.

3
hotovo
30 min.

Druhý den propasírujeme, přisypeme cukr a pokud chceme sirup skladovat přivedeme k varu a sirupem naplníme sklenice ještě dokud je horký.

4
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Cibulačka
další
Karbanátky plněné hermelínem
předchozí
Cibulačka
další
Karbanátky plněné hermelínem

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here