Ingredients
-
2 kg hroznové bobule
-
1 citron citronová šťáva
-
citronová kůra
-
1 kg cukr krystal
Directions
Hroznové víno je dobrým zdrojem draslíku, který prospívá našemu srdci i celé oběhové soustavě a také má mírně močopudné účinky. Najdeme v něm i fosfor a vápník, které jsou nezbytné pro pevné kosti a navíc slušnou dávku hořčíku – ten mimo jiné prospívá naší nervové soustavě. Z dalších minerálů stojí za to zmínit ještě železo, zinek, měď, jód a bor. V sirupu navíc najdeme vitamíny A a B, tak zvaného céčka je v něm díky delšímu tepelnému zpracování jen minimum.
- Omyté hroznové bobule rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu a zalijeme vodou.
- Necháme odstát do druhého dne.
- Druhý den propasírujeme, přisypeme cukr a pokud chceme sirup skladovat přivedeme k varu a sirupem naplníme sklenice ještě dokud je horký.
Steps
1
Done
10 min.
|
|
2
Done
12 hodin
|
|
3
Done
30 min.
|
|
4
Done
|